Compensarea prețurilor la energie și gaze mai mult decât în acest moment nu este posibilă, a spus premierul Nicolae Ciucă, invocând sumele alocate de la buget pentru acest lucru.

Întrebat dacă Guvernul ar putea veni cu un nivel mai mare de compensare, Ciucă a răspuns: „O reducere a preţului mai mult decât e acum nu se poate pentru că trebuie să fim oneşti şi să le spunem oamenilor adevărul. Bugetul e cel pe care l-am făcut public şi aceştia sunt banii din care putem să facem compensările a spus Nicolae Ciucă marți seară, potrivit B1TV.

Premierul susține că românii nu vor fi afectați de hotărârea luată la nivelul UE privind reducerea consumului de gaz cu 15%, care este una „voluntară” a precizat Nicolae Ciucă

Între timp, rezervele de gaz au crescut în România, a mai spus prim-ministrul.

Avem peste 1,8 miliarde de metri cubi înmagazinaţi, ceea ce ne duce mult peste pragul pe care îl aveam asumat la 1 august, care era de 46%, la 1 septembrie – 57%. Am depăşit şi pragul pe care-l aveam de îndeplinit pentru 1 septembrie.

Continuăm să ne asigurăm necesarul de gaz înmagazinat în depozitele proprii şi dau asigurări că populaţia nu va fi afectată”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai precizat că dacă măsura reducerii consumului de gaze cu 15% va deveni obligatorie, ea va fi aplicată echilibrat, așa încât să nu se întrerupă activitatea nici a marilor consumatori, nici în instituţii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *