Comunicațiile din Gaza au fost întrerupte încă de duminică
Comunicațiile din Gaza au fost întrerupte încă de duminică

Comunicațiile din Gaza au fost întrerupte încă de duminică, în timp ce armata israeliană a anunțat că a înconjurat orașul Gaza și se pregătește să pătrundă în oraș.

Comunicațiile din Gaza au fost complet întrerupte duminică, 29 octombrie, pentru a treia oară în timpul războiului dintre Israel și Hamas. Operatorii de telecomunicații au declarat că întreruperea a fost cauzată de o acțiune militară israeliană.

Principala agenție a Națiunilor Unite care sprijină palestinienii din Gaza a declarat că a pierdut contactul cu „majoritatea” echipelor sale din fâșie. Societatea Semilunii Roșii din Palestina a mai spus că nu poate ajunge la lucrătorii umanitari din teritoriu, transmite B1TV.

Între timp, secretarul de stat american Antony Blinken a continuat turneul său diplomatic în Orientul Mijlociu.

Blinken s-a întâlnit duminică cu prim-ministrul irakian Mohammed Shia al-Sudani la Bagdad.

Liderii au discutat despre pașii pe care trebuie să-i facă pentru a se asigura că conflictul din Gaza nu se răspândește în întreaga regiune.

Blinken a vizitat, de asemenea, Israelul vineri și s-a întâlnit cu lideri arabi cheie sâmbătă în Iordania.

Tensiunile au continuat să crească duminică la granița de nord cu Israel, Israelul și Libanul anunțând victime civile în urma atacurilor în curs dintre Forțele de Apărare Israelului și Hezbollah susținut de Iran.

Liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a vorbit vineri despre atacurile Hamas din 7 octombrie și despre războiul care a urmat în Gaza.

El a spus că Hezbollah va fi „pregătit pentru toate scenariile” și că orice escaladare a armatei israeliene la graniță ar fi o „nebunie istorică” care ar provoca un răspuns major. Dar a mai spus că „obiectivul principal” al lui Hezbollah este acela de a ajuta la încheierea conflictului în Gaza.

Liderul palestinian protestează

Guvernul israelian a declarat că întreruperea comunicațiilor este o măsură necesară pentru a împiedica Hamas să se folosească de ele pentru a-și desfășura operațiunile.

Agențiile umanitare au condamnat întreruperea, spunând că aceasta va face mai dificilă furnizarea de ajutor populației civile din Gaza.

Liderul palestinien Mahmoud Abbas a cerut Israelului să restabilească imediat comunicațiile.

Oficialii libanezi au condamnat, de asemenea, întreruperea, spunând că aceasta este o încălcare a dreptului internațional.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *