Condițiile puse de Putin ca să oprească războiul din Ucraina, dezvăluite în interviul lui Tucker Carlson: „cealaltă parte a aruncat toate aceste acorduri și a ascultat instrucțiunile țărilor occidentale”
Condițiile puse de Putin ca să oprească războiul din Ucraina, dezvăluite în interviul lui Tucker Carlson: „cealaltă parte a aruncat toate aceste acorduri și a ascultat instrucțiunile țărilor occidentale”

Într-un interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a prezentat condițiile la care trebuie să se ajungă pentru a pune capăt conflictului armat din Ucraina.

Condițiile stipulate de liderul rus sunt ca negocierile, care înainte erau într-un stadiu avansat dar s-au oprit la indicația puterilor occidentale, să fie reluate în vederea ajungerii la un acord de pace. Putin a punctat că Ucraina a renunțat la aceste discuții, ascultând de sfaturile liderilor occidentali, transmite B1TV.

Au fost (n.r. discuții). Au ajuns la un nivel foarte înalt de coordonare a pozițiilor într-un proces complex, dar totuși, erau aproape finalizate. Dar, după ce ne-am retras trupele de la Kiev, așa cum am spus deja, cealaltă parte a aruncat toate aceste acorduri și a ascultat instrucțiunile țărilor occidentale, țărilor europene și Statelor Unite de a lupta împotriva Rusiei până la capăt”, a declarat Vladimir Putin.

Mai mult, Putin a atras atenția că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a emis un decret care interzice negocierea cu partea rusă, ceea ce complică procesul de dialog necesar pentru stabilirea păcii. Așadar, Putin insistă pe necesitatea unor negocieri directe, fără precondiții sau influențe externe.

Mai mult, președintele Ucrainei a legiferat interzicerea negocierilor cu Rusia. El a semnat un decret prin care interzice tuturor să negocieze cu Rusia. Dar cum vom negocia dacă el și-a interzis însuși și tuturor să facă asta? Știm că el înaintează câteva idei despre această înțelegere, dar pentru a ajunge la un acord, trebuie să avem un dialog. Nu este corect?”, a mai spus Putin.

Putin a menționat o soluție posibilă pentru încetarea luptelor ar fi încetarea livrărilor de arme pentru Ucraina, ceea ce, în viziunea sa, ar conduce la terminarea ostilităților în scurt timp.

Ce e de rezolvat? E foarte simplu. Repet, avem contacte prin diverse agenții. Vă voi spune ce spunem în această chestiune și ce transmitem conducerii SUA. Dacă vrei cu adevărat să încetezi lupta, trebuie să încetezi aprovizionarea cu arme. Se va termina în câteva săptămâni. Asta este. Și apoi putem conveni asupra unor termini, dar înainte de a face asta, încetați. Ce este mai ușor? De ce l-aș suna (n.r. pe Joe Biden)? Despre ce ar trebui să vorbesc cu el? Sau să-l implor pentru ce?”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *