Claudiu Târziu, liderul grupului parlamentar AUR din Senat, consideră acuzaţiile unor parlamentari AUR drept „extrem de grave, frizând penalul, dar nefondate” şi afirmă că aceştia puteau fi aduşi în faţa justiţiei dacă nu se bucurau de imunitatea pe care le-o conferă Parlamentul.

„E foarte urât şi e regretabil când despărţirile se produc cu aruncare de noroi şi cu acuzaţii absolut nefondate. Niciunul dintre cei care au lansat tot felul de aberaţii în spaţiul public nu a putut produce o dovadă a afirmaţiilor pe care le-a făcut. Şi unele dintre afirmaţii au fost extrem de grave, frizând penalul. Norocul lor că sunt protejaţi, cel puţin cei din Parlament, de imunitatea parlamentară asupra declaraţiilor politice, altminteri puteau fi aduşi în justiţie, pentru că ne-au făcut mari prejudicii. Nu lui George (n.r. Simion) ca persoană, ci întregului partid”, a afirmat miercuri Târziu, la o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează dezmembrarea grupului de la Camera Deputaţilor şi acuzele care au fost aduse liderului AUR, George Simion, pentru practici nedemocratice.

Târziu a adăugat că AUR rămâne unit, menţionând că, pe lângă cei care au plecat, mai sunt câţiva care ar trebui să părăsească partidul înainte de a fi daţi afară.

„Nu vă temeţi, în timp ce alte partide se sfărâmă, se dezbină, se împart într-o sută de alte formaţiuni, AUR rămâne unit, iar cei câţiva care au plecat, trebuiau să plece. Mai ştiu eu câţiva care ar trebui să plece şi bine ar face să plece înainte de fi daţi afară, ca să nu mai alimenteze tot felul de zvonuri şi de porcării”, a punctat Târziu.

Potrivit acestuia, cei nemulţumiţi din partid puteau să-şi facă dreptate apelând la proceduri prevăzute în statutul AUR, nu să iasă în public şi să prejudicieze imaginea partidului, mai notează Agerpres.

„Există o modalitate de a-ţi căuta dreptatea prin proceduri prevăzute în statutul partidului, puteam fi apelat şi eu, putea fi sesizat juriul de onoare, putea fi invocat Codul nostru de etică şi integritate. Sunt multe căi de atac până la atacul public la care s-au dedat unii dintre foştii noştri colegi, din păcate. Ieşirile lor spun mai mult despre ei, decât despre noi, în ciuda a ceea ce îşi imaginează. Cum ai putut să stai într-un loc unde se petrec asemenea grozăvii? Şi, nu-i aşa, cine se aseamănă se adună, înseamnă că şi tu eşti, într-un fel, de aceeaşi teapă, dacă mă zugrăveşti atât de urât”, a concluzionat Târziu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *