Contractul cu Pfizer. Al treilea contract cu gigantul farmaceutic a fost încheiat de Uniunea europeană, pentru achiziționarea a încă 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID, Potrivit acestuia, gigantul farmaceutic are obligația de a produce vaccinul în UE și cu elemente provenite din țările uniunii.

Tranșa ar urma să fie livrată în perioada cuprinsă între sfârşitul anului 2021 şi 2023, urmând să beneficieze toate statele europene.

Noul contract va permite achiziţionarea a 900 de milioane de doze de vaccin din formula actuală. În plus prevede ca, încă de la începutul disponibilităţii vaccinurilor în 2022, livrarea lor în UE este garantată, relatează B1TV

Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung în vederea protejării cetăţenilor europeni împotriva virusului şi a variantelor sale. Producţia şi livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate. Contractele potenţiale cu alţi producători vor urma acelaşi model, în beneficiul tuturor”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Contractul semnat joi va suplimenta portofoliul larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, bazat pe contractele semnate deja cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac şi Moderna şi cu BioNTech/Pfizer. În acest fel sea asigură accesul Europei la doze suficiente pentru a-şi imuniza întreaga populaţie împotriva SARS-COV-2.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *