Controale în civil vor face polițiștii pentru a vedea dacă populația respectă
Actualitate

Poliția va face controale în civil pentru purtarea măștilor și a folosirea dezinfectantului

Controale în civil vor face polițiștii pentru a vedea dacă populația respectă măsurile anti-coronavirus. Autoritățile au decis asta pentru că mulți dintre oameni respectă măsurile de protecție sanitară doar dacă în zonă se află forțele de ordine, în uniformă.

Poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Digi24.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma, potrivit surselor citate.

De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare pentru prevenirea infectării cu coronavirus  va fi operaționalizat astfel încât să poată fi primite și fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancțiuni.

Numărul la care cetățenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

Related posts

Vaccinul împotriva coronavirusului, peste un an în „cel mai optimist” scenariu

Constantinescu Gabriel

Noua etapă de relaxare intrată în vigoare de luni, 15 iunie. Ce activități sunt permise acum în epoca coronavirusului

O relaxare a măsurilor anti coronavirus, nu mai devreme de jumătatea lui mai. Argumentele ministrului Nelu Tătaru

Noi restricții în lupta cu noul coronavirus. Adunări publice sub 100 de persoane și bugetarii care intră la ore diferite la serviciu

Coronavirusul poate să stea pe telefon până la 9 zile. Sfaturile unui expert pentru igienizarea mobilului

Constantinescu Gabriel

Olguța Vasilescu organizează Târgul de Crăciun din Craiova în plină pandemie de COVID-19. Mai multe orașe din țară au anulat festivitățile de Crăciun

Andrada Ionescu

Leave a Comment