Controlul pandemiei se realizează doar prin vaccinare spune Radu Țincu
Controlul pandemiei se realizează doar prin vaccinare spune Radu Țincu

Controlul pandemiei se realizează doar prin vaccinare, consideră medicul ATI Radu Țincu. În afară de siguranța personală, vaccinarea permite participarea la diferite activități, a mai spus medicul.

Cred că varianta cea mai logică și normală în 2021 este să folosim vaccinul, care reprezintă singura posibilitate la acest moment de a controla această pandemie” a precizat Radu Țincu.

Vaccinul e singura posibilitate de a controla această pandemie, a explicat Radu Țincu, într-o emisiune B1TV

 

Discuția a pornit de la situația din Iași, unde Curtea de Apel a decis că studenților, pentru a participa la examen li se poate cere să se vaccineze, să prezinte un test PCR negativ sau să arate că au anticorpi, Radu Țincu a declarat: „În primul rând, nu este o măsură discriminatorie. Guvernul pune la dispoziția tuturor cetățenilor posibilitatea de a preveni această îmbolnăvire prin vaccinare. În momentul în care decizi că nu vrei să te vaccinezi, trebuie să existe o altă modalitate prin care siguranța sanitară publică să fie realizată – și acest lucru se întâmplă, pentru că, iată, studenții care nu s-au vaccinat pot să fie prezenți la examen dacă prezintă un test PCR negativ sau dacă au un nivel de anticorpi prezent după ce au trecut prin boală. Din această perspectivă, sănătatea publică este un bun comun și, din această perspectivă, oamenii trebuie să realizeze împreună siguranța sanitară. Orice măsură care va îmbunătăți siguranța medicală a studenților este o decizie foarte bună”.

Controlul pandemiei. „Pe de altă parte, valul 4 de care vorbiți poate să apară și sunt foarte multe perspective din acest punct de vedere, pentru că avem o nouă variantă, varianta indiană, și avem, iată, o scădere a campaniei de vaccinare. Acest lucru poate să predispună ca în toamnă să avem o creștere a numărului de cazuri”, a adăugat medicul.

Întrebat dacă astfel de măsuri vor motiva tinerii să meargă într-un număr și mai mare la vaccinare, Radu Țincu a afirmat: „Cred că da, pentru că vor înțelege și înțelegem cu toții că e nevoie de un efort colectiv, un efort comun, în momentul în care vaccinarea îți oferă nu neapărat mai multe drepturi, pentru că deja mergem spre ideea unei discriminări, dar vaccinarea îți oferă în primul rând siguranță personală, în al doilea rând îți conferă posibilitatea de a participa la foarte multe activități, pe de altă parte, chiar și traficul internațional, în foarte multe țări, este reglementat în acest sens, atunci fiecare va înțelege că e foarte dificil să realizezi un test PCR de fiecare dată când vrei să călătorești sau de fiecare dată când vrei să participi la un examen și, în niciun caz, nimeni nu cred că își dorește să aibă anticorpi după ce a trecut prin boală.

„Pentru că un COVID-19 care este simptomatic și produce simptome, din păcate, nu este o boală ușor de suportat. Pacientul respectiv are o simptomatologie care, din păcate, îi creează un disconfort. Cred că varianta cea mai logică și normală în 2021 este să folosim vaccinul, care reprezintă singura posibilitate la acest moment de a controla această pandemie”, a mai spus el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *