parcul Moghioroș
Mai mulți copii au fost amenințați cu bricege în locul special amenajat pentru trotinete din parcul Moghioroș. Agresorii sunt tot minori, spun părinții victimelor.
Recent, un părinte a relatat ce i s-a întâmplat copilului său în parcul Drumul Taberei (Moghioroș).
„Vreau sa va impartasesc cateva incidente care au avut loc recent in parcul Moghioros:
– Acum vreo 2-3 saptamani, in parcul Moghioros, un copil de aprox. 12 ani a fost injunghiat cu un briceag de un alt copil cam de aceeasi varsta.
– De asemenea, periodic, in skateparkul Moghioros tot apare un grup de copii (aprox 12-16 ani), de etnie roma, care ataca copiii din skatepark. Unii dintre ei au bricege. Copilul meu mi-a spus ca el si prietenii lui au fost de multe ori alergati de acesti copii romi care ataca in grup si incearca sa le fure trotinetele sau sa-i agreseze.
– In data de 25.03.22, in skateparkul Moghioros, baiatului meu i-a fost furata trotineta. Pur si simplu un baiat mai mare i-a luat-o si a plecat cu ea. Copilul meu are 12 ani iar cel care i-a luat-o ar avea 14-15 ani. Nu am putut afla prea multe detalii despre acest baiat pentru ca atat copilului meu cat si prietenilor lui le este frica de el si gasca lui.”

În parcul Moghioroș nu mai există pază

Înainte de pandemie, în parc existau patrule ale polițiștilor locali. Acum, gheretele în care unii dintre aceștia urmăreau camerele de supraveghere sunt închise.
Mai mult decât atât. Părintele care a relatat incidentul de mai sus a precizat că, la acel moment, numărul Poliției Locale Sector 6 (021.9546) nu era apelabil.
„După ce i s-a furat trotineta, copilul meu s-a dus la postul de politie din parc pentru a reclama furtul. Acolo i s-a spus sa sune la Politia Locala Sector 6 (021.9546). Numarul era afisat si pe panourile din zona, unde se specifica disponibilitatea de 24/7. Copilul a sunat dar, pur si simplu, numarul nu era apelabil”, a precizat părintele.
Primarul sectorului 6 al Capitalei susține că problema va fi rezolvată în cel mai surt timp.
„De săptămâna viitoare vom avea permanenta în parc. În maxim 2 luni angajăm 20 de paznici la Poliţia Locală pe care ii distribuim în parcurile Sectorului 6 în posturi permanente”, a transmis Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *