Coronavirusul nu supraviețuiește în apă, așa că scăldatul în piscină și în apa mării este sigură în această vară. Aceasta este concluzia autorităților de sănătate publică din SUA, care însă nu exclud per total prezenta virusului în apă. Însă, clorul din piscină îl ucide, la fel ca și apa sărată, iar apa dulce…ei bine, îl „diluează” mult prea tare!

„Nu există dovezi că noul coronavirus se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, potrivit The New York Post. „Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a explicat Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing, arată Hotnews.

În mod similar, oamenii de ştiinţă spun că coronavirusul nu supraviețuiește în apa sărată a oceanelor şi mărilor.

În ceea ce privește lacurile cu apă dulce, chiar dacă apa nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă. „Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta.

Dacă scăldatul este sigur, plaja este cu totul altceva, avertizează specialiştii.Coronavirusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă trebuie să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *