Evoluția cazurilor de coronavirus nu aduce îngrijorare la acest moment
Evoluția cazurilor de coronavirus nu aduce îngrijorare la acest moment

Evoluția cazurilor de coronavirus nu aduce îngrijorare la acest moment în ideea că ar putea să crească în următoarele zile. Se menține un număr constant de cazuri zilnice, în jur de 200, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru, iar internările sunt cele mai puține de la debutul crizei. Cum în aceste zile se dezbat efectele primelor zile de la trecerea din starea de urgență în cea de relaxare, următoarele măsuri de la 1 iunie ar trebuie să-și urmeze cursul, adică să aibă loc redeschiderea teraselor, iar de la 15 iunie, și cea a plajelor.

„Avem 213 cazuri noi de coronavirus, la fel ca în ziua precedentă, dar avem 177 de cazuri de terapie intensivă, cele mai mici cifre de până acum”, a declarat ministrul sănătății, potrivit PsNews

Ministrul a menționat că vor exista încă două etape de relaxare a măsurilor, una ce va fi anunțată pe 1 iunie și alta ce va fi anunțată pe 15 iunie, în evoluția cazurilor de coronavirus.

„În funcție de ce se întâmplă acum vom vedea cam care vor fi relaxările și în ce măsură. Noi am dat drumul până acum la relaxările care pot fi controlate cel mai ușor. Dacă de la 1 iunie ne gândim la o deschidere a teraselor, atunci trebuie să le pregătim și pe acestea. Dacă de pe 15 iunie ne gândim să deschidem și plajele, iar trebuie să ne gândim și la asta”, a precizat acesta.

Ministrul a spus că, deocamdată, „rămânem în această stare de alertă, care a fost instituită la nivel național, dar rămânem și în starea noastră de alertă, cea epidemiologică”.

”Orice măsură de relaxare este urmată și de o creștere a numărului de cazuri. Sperăm să rămânem în acest registru și nu mai mult. Efectele acelui weekend de după starea de urgență le vedem zilele acestea. În general, o simptomatologie a unei boli poate apărea din ziua 2 până la ziua a 10-a de boală. De mâine începem să evaluăm zilele următoare de după weekend. Rămâne aceeași prioritate pentru noi relaxarea, dar în același timp avem o prioritatea pe care am avut-o și până acum: centrele de bătrâni, a persoanelor din centrele neuropsihice și personalul medical”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul sănătății a mai spus și care este măsura creșterii cazurilor care ar trebui să aducă îngrijorare.

„Trebuie să vedem ce avem până atunci, dacă avem o creștere foarte ușoară a numărului de cazuri de la o zi la alta și cu pasaje scurte în care vom vedea creșteri, n-ar trebui să fie o problemă. Dar în măsura în care vom vedea o creștere excesivă de cazuri, să ajungem la 300 pe zi, deși e puțin probabil în context, vom veni și cu măsuri restrictive”, a mai precizat Nelu Tătaru

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Este o ușoară creștere față de raportările din ultimele zile, când au fost înregistrate sub 200 de cazuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *