Coronavirusul poate să stea pe telefon până la 9 zile. Sfaturile unui expert pentru igienizarea mobilului
Actualitate

Coronavirusul poate să stea pe telefon până la 9 zile. Sfaturile unui expert pentru igienizarea mobilului

Coronavirusul poate să stea pe telefon chiar și nouă zile, astfel că pericolul de infectare este uriaș, având în vedere că mobilul este folosit intens în ziua de azi. Un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.617 ori într-o zi, arată studiile.

În acest condiii, telefonul trebuie neapărat dezinfectat cu o soluție de alcool cu concentrație de peste 60%, sau cu dezinfectant pentru mâini.

„COVID-19 poate supravieţui pe orice suprafaţă şi cu cât e mai multă umezeală, cu atât rezistă mai mult”, a explicat specialistul în boli infecţioase, profesorul Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith.

O altă variantă ar fi folosirea unei soluţii pentru curăţat lentilele de contact la igienizarea telefonului, arată Hotnews. Oricare ar fi solventul flosit, procedura trebuie făcută minim o dată pe zi, pentru coronavirusul, spune profesorul McMillan.

El spune că trebuie considerat telefonul o extensie a mâinii, deci să ținem cont că orice am avea pe mâini ajunge şi pe telefon.

Coronavirusul – cum să-l eviți. Nigel McMillan mai recomandă curăţarea telefonului şi de fiecare dată când altcineva îl atinge, și, în egală măsură, să nu lăsăm aparatul la întâmplare.

Related posts

Rețeaua națională de transport a energiei electrice funcționează la parametri normali în plină pandemie de coronavirus

Toate cursele aeriene sunt urmărite de Poliția de Frontieră. Românii nu pot ascunde că vin din Italia sau altă zonă de risc, susține Raed Arafat

Victor Ponta face apel la toate partidele să voteze Guvernul Cîțu. Coronavirusul determină implicare politică

Constantinescu Gabriel

Guvernul interzice împărtășania credincioșilor cu aceeași linguriță. Cum s-a modificat ritualul în timpul coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS

Constantinescu Gabriel

Suspiciuni de coronavirus la Senat. Membrii Comisiei de Învățământ, trimiși acasă

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment