Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS
Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa, a declarat un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, care a vorbit despre „semne încurajatoare” în acest sens.

Directorul biroului regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a spus că deja se văd primele progrese în Europa, în ciuda valului de decese din Italia, arată jurnalul.ro.

“Deşi situaţia este încă îngrijorătoare, începem să vedem semne încurajatoare”, a afirmat Hans Kluge.

Italia, a mai precizat Kluge, „se confruntă cu o rată de creştere uşor mai mică, deşi este încă prea devreme pentru a afirma că pandemia a atins apogeul în această ţară”.

Joi, în Italia se înregistraseră 7,503 morți din cauza coronavirusului, iar în Spania 4,145.

Coronavirusul ar fi încetinit cu un medicament minune

Între timp, punctul de origine al pandemiei, China, aproape a scăpat de amenințarea COVID-19, iar un medicament produs de o companie elvețiană ar fi contribuit decisiv la asta.

Un studiu a arătat că 90% din pacienții infectați cu coronavirus s-au vindecat folosindu-se un medicament destinat tratării artritei.

Pacienţii incluşi în studiu prezentau simptome severe sau critice au fost repartizaţi la două spitale diferite din provincia Anhui, în estul Chinei. Împreună cu tratamentele aprobate de oficialii de la Beijing, toţi au primit Tocilizumab, arată publicația Daily Star.

Medicamentul mai este cunoscut sub denumirea de Actemra.

„După numai câteva zile de la administrare, temperatura pacienţilor a revenit la normal şi celelalte simptome s-au îmbunătăţit”.

„Tocilizumab este un tratament eficient în tratarea pacienţilor cu simptome severe de Coronavirus, ceea ce ne furnizeaza o nouă strategie terapeutică în această infecţie fatală”, este una dintre concluziile studiului.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul