Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS
Actualitate

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa, a declarat un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, care a vorbit despre „semne încurajatoare” în acest sens.

Directorul biroului regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a spus că deja se văd primele progrese în Europa, în ciuda valului de decese din Italia, arată jurnalul.ro.

“Deşi situaţia este încă îngrijorătoare, începem să vedem semne încurajatoare”, a afirmat Hans Kluge.

Italia, a mai precizat Kluge, „se confruntă cu o rată de creştere uşor mai mică, deşi este încă prea devreme pentru a afirma că pandemia a atins apogeul în această ţară”.

Joi, în Italia se înregistraseră 7,503 morți din cauza coronavirusului, iar în Spania 4,145.

Coronavirusul ar fi încetinit cu un medicament minune

Între timp, punctul de origine al pandemiei, China, aproape a scăpat de amenințarea COVID-19, iar un medicament produs de o companie elvețiană ar fi contribuit decisiv la asta.

Un studiu a arătat că 90% din pacienții infectați cu coronavirus s-au vindecat folosindu-se un medicament destinat tratării artritei.

Pacienţii incluşi în studiu prezentau simptome severe sau critice au fost repartizaţi la două spitale diferite din provincia Anhui, în estul Chinei. Împreună cu tratamentele aprobate de oficialii de la Beijing, toţi au primit Tocilizumab, arată publicația Daily Star.

Medicamentul mai este cunoscut sub denumirea de Actemra.

„După numai câteva zile de la administrare, temperatura pacienţilor a revenit la normal şi celelalte simptome s-au îmbunătăţit”.

„Tocilizumab este un tratament eficient în tratarea pacienţilor cu simptome severe de Coronavirus, ceea ce ne furnizeaza o nouă strategie terapeutică în această infecţie fatală”, este una dintre concluziile studiului.

Related posts

Ministerul Muncii propune soluții pentru părinții obligați să stea acasă cu copiii. Pot sta pe rând acasă sau pot munci de la distanță

Constantinescu Gabriel

Măsurile restrictive din Europa pentru combaterea coronavirusului nu trebuie să sumbineze democrația, transmite Comisia Europeană

Constantinescu Gabriel

Spitalul din Suceava, închis. 52 de medici au fost testați pozitiv la coronavirus. Ce se va întâmpla mai departe

Constantinescu Gabriel

Câinii ar putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Se fac cercetări în Marea Britanie

Președintele României a cerut cetățenilor să-și protejeze bătrânii. Mesajul transmis de Klaus Iohannis

Amânarea alegerilor, opțiunea lui Marcel Ciolacu în contextul pandemiei de coronavirus. Ce alți politicieni sunt de acord

1 comment

Alegerile amânate în termen de șase luni ieșirea din starea de urgență 27 martie 2020 at 13:00

[…] Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în… […]

Reply

Leave a Comment