Medicul Virgil Musta este acuzat de conflict de interese, la spital
Medicul Virgil Musta este acuzat de conflict de interese, la spital

Medicul Virgil Musta este acuzat de conflict de interese, după ce firma lui și a fratelui presta servicii chiar pentru spitalul unde este șef de secție.

În calitate de șef al Secției Boli Infecțioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta e acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese administrativ. Mai exact, firma în care erau asociaţi el şi fratele său a încheiat un contract de prestări servicii chiar cu spitalul la care Musta lucrează.

La data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și fratele acesteia dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția persoanei evaluate deține funcția de medic specialist, a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia MUSTA VIRGIL FILARET exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, a transmis Agenția Națională de Integritate, într-un comunicat.

Mai mult decât atât, la sfârșitul lunii noiembrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Virgil Musta pentru instigare la abuz în serviciu. În acest dosar, procurorii îl acuză pe Musta că ar fi pus trei asistente medicale de la Spitalul ”Victor Babeș” să presteze servicii în beneficiul firmei la care el era asociat. Asistentele lucrau la firma lui Musta în intervalul 7.00 -10.00, dar încasau salariile de la spitalul de stat, au stabilit anchetatorii, potrivit B1TV.

Medicul le-ar fi determinat pe cele trei asistente să preleveze probe biologice în vederea testării COVID, să încaseze contravaloarea testelor și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul firmei la care el era asociat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *