Costul vieții pentru români în țările occidentale a fost mereu puternic disputat. Pe de o parte, românii care s-au dus să muncească în țări precum Spania, Italia ori Marea Britanie, spun că au făcut suficienți bani ca să trimită și în țară, pe de altă parte, ceilalți, care au ales să rămână în țară, dar să câștige la nivelul lefurilor din România și să plătească prețurile de aici, la facturi și mâncare.

Un român care locuiește în Spania a vrut să risipească acest mister, așa că a făcut publică o listă cu cheltuielile sale lunare, doar pentru el, fără să fie inclus vreun alt membru al familiei. La final, a tras și o concluzie, relatează B1TV.

Un român stabilit în Spania a decis să spulbere mitul că dacă emigrezi ai o viață lipsită de griji în contextul actualei crize a energiei.

Românul a luat o foaie de hârtie, un pix, și s-a apucat să calculeze câți bani trebuie să dea, ca să trăiască o lună în Spania.

 

Viața în Spania pentru un român
Viața în Spania pentru un român

Potrivit calculului făcut de român, ca să locuiești în Spania ai nevoie de 1680 de euro dacă ești nefumător. Dacă ai acest viciu, mai adaugi 200 de euro, ajungând la 1880 de euro. Calculat la cursul actual, suma este de 9.193,58 lei.

Restul dacă ne mai trebuie, ne împrumutăm! Ați vrut Spania, luați Spania”, este concluzia bărbatului pentru românii care visează să plece în această țară, în speranța unui trai mai bun.

Potrivit cancan.ro, salariul mediu pe țară în Spania, în anul 2021, este de 1.751 euro. Calculat la cursul actual, suma este de 8,562.74 lei. Așadar, date fiind circumstanțele, mulți români stabiliți aici au de întâmpinat dificultăți și chiar sunt nevoiți să se împrumute pentru a-și asigura traiul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *