Grecii au ieșit în stradă, într-o grevă generală care a paralizat întreaga
Grecii au ieșit în stradă, într-o grevă generală care a paralizat întreaga

Grecii au ieșit în stradă, într-o grevă generală care a paralizat întreaga țară. Manifestanții au folosit cocktailuri Molotov, cu care au incendiat fațadele clădirilor publice. Și în Belgia au fost mișcări de stradă.

Mai multe proteste au apărut în Europa din cauza scumpirii mâncării, a gazului şi electricităţii. La Bruxelles, capitala Uniunii Europene, a fost grevă generală, la fel ca la Atena. Şase din 10 zboruri au fost anulate, transportul în comun a fost oprit, şi nici trenurile nu au circulat toate.

Zeci de mii de belgieni protestează, cerând guvernului măsuri de protecţie. Preţurile au crescut exponențial, iar inflaţia are cea mai mare valoare din ultimii 50 de ani. O pâine albă de 500 de grame este vândută cu 3 euro, adică 15 lei, transmite B1TV.

,,Astăzi este o grevă națională, deci mai multe sectoare sunt afectate, inclusiv aeroportul”, a declarat Ihsane Chioua Lekhli, purtător de cuvânt al aeroportului, conform aceleiași surse.

În altă parte a Europei, locuitorii din Atena sunt în mare parte de părere că sancţiunile impuse Rusiei i-au rănit mai tare pe europeni și întregul continent suferă.

În Spania, protestele au fost începute de antreprenorii şi angajaţii din industria turismului, care se străduiesc să funcționeze datorită scumpirii electricităţii. Multiple restaurante şi hoteluri și-au stins luminile ieri seară şi au folosit lumânări, ca simbol al situaţiei precare în care se află.

,,Acum, când o factură pe câteva luni se ridică la 300% sau 350%, evident că nu avem cu ce să o plătim. Francezii se pregătesc să înceapă şi ei în seara aceasta o grevă generală de 48 de ore”, a expicat Jose Antonio Aparicio, purtător de cuvânt al restaurantelor din Spania.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *