Europarlamentarul Corina Crețu îl „ceartă” pe Iohannis
Europarlamentarul Corina Crețu îl „ceartă” pe Iohannis

Europarlamentarul Corina Crețu îl „ceartă” pe Iohannis pentru că nu se implică activ în procesul aderării țării noastre la zona Schengen. A fost nevoie de o poziție favorabilă României din partea președintelui Bulgariei, a remarcat europarlamentarul PSD.

Corina Crețu îi reproșează președintelui Klaus Iohannis că nu face presiuni pentru intrarea României în Spațiul Schengen, așa cum alți șefi de stat fac pentru țările lor. Oricât s-ar agita alți politicieni, cea mai importantă voce e tot cea a președintelui, or fix ea nu se aude, a spus ea.

Pe ultima sută de metri până la votul decisiv pentru intrarea în spațiul #Schengen, toți liderii țărilor candidate fac presiuni pe toate căile în acest sens.

Toți, mai puțin președintele României, parcă mereu ocupat cu altceva decât agenda națională…

Oricâte demersuri am face în Parlamentul European, cea mai importantă voce din partea României la nivel european nu se aude, domnul Klaus Iohannis fiind reprezentantul nostru in Consiliul Uniunii Europene”, a scris Corina Crețu, pe Facebook.

Corina Crețu a reacționat astfel în condițiile în care cauza noastră a fost susținută recent de… președintele Bulgariei, potrivit B1TV.

Corina Crețu a ținut apoi să mulțumească președintelui Bulgariei, Rumen Radev, pentru că susține și cauza noastră.

Declarația președintelui Bulgariei

Preşedintele bulgar Rumen Radev le-a trimis scrisori liderilor statelor membre ale UE prin care i-a îndemnat să ţină cont de realizările Bulgariei şi României pe drumul lor spre aderarea la Spaţiul Schengen.

În scrisori, Radev a precizat că, în contextul crizelor severe de securitate și economice cu care ne confruntăm, a ţine Bulgaria şi România în afara Schengen nu contribuie la eforturile comune de a combate aceste provocări.

Totodată, acesta s-a arătat încrezător că, la viitoarea reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din decembrie, Bulgaria şi România vor primi sprijinul liderilor celorlalte state UE.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *