marcel ciolacu 2

Prețul la energie va fi plafonat de stat și în 2023, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu. Va exista și o Ordonanță pentru o „semireglementare pe energia rămasă nevândută” a adăugat președintele PSD. Însă, liderul social-democrat a reproșat apoi faptul că „și anul viitor e vândută energia aproape 50%”.

Sub 100 kwh rămâne „0,68 lei, până la 255 kwh a rămas 0,8; 1 leu pentru IMM-uri, unde o să mai venim cu amendamente la (OUG) 119 în Parlament, unde o să venim cu bisericile, familii monoparentale, cine are de la 3 copii în sus – cu declarație pe propria răspundere, cum e normal, nu trebuie toată lumea acum să se justifice – cine are nevoie de aparate medicale cu consum mare de energie, deci tot ce a scăpat din Ordonanță, plus serviciile publice, companiile de apă, tramvaie, metrou.

Prețul de producție se încadrează sub 1,3, preț final 1,3, cu distribuția, TVA-ul, adaosurile fiecărei companii din acest lanț. E alt preț la cărbune, unde se vine cu o compensare.

Statul are datoria de a compensa eventualele pierderi ale companiilor. Statul nu are datoria de a compensa băieții deștepți din energie, venituri excepționale. Dacă un business a avut un profit de 3% în ultimii 10 ani, iar într-un an vii cu un profit de 300%, e un venit excepțional.

Statul trebuie să vină cu o reglementare clară pe o perioadă limitată, pe urmă intri din nou, dar ai un mecansim și când se mai întâmplă, intri pe acest mecanism, să nu mai ai decizii luate pe bucăți”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri seară, în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1TV.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat apoi că vor veni și cu o Ordonanță pentru o „semireglementare pe energia rămasă nevândută”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *