Noul coronavirus COVID-19 a închis Primăria sectorului 4 al Capitalei. Decizia primarului Daniel Băluță a fost anunțată printr-un comunicat de presă.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus astăzi, 24.11.2020, suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale, în perioda 25 noiembrie – 02 decembrie 2020.

În consecință, în săptămâna ce urmează, vor fi întreprinse în regim de urgență toate măsurile sanitare ce se impun, iar angajații serviciilor a căror activitate poate fi executată în regim de muncă la distanță, vor lucra de la domiciliu.

Totodată, activitățile ce nu pot fi executate în regim de muncă la distanță, urmează a fi reprogramate, cu prioritate, pentru date ulterioare”, precizează comunicatul.

După ce COVID-19 a închis Primăria sectorului 4, edilul Băluță a amânat cele două ședințe ale Consiliului local care trebuiau să aibă loc pe 26 noiembrie. Noii consilieri locali vor depune jurământul abia pe 18 decembrie. Tot atunci vor fi stabilite numărul și denumirile comsiilor de specialitate.

Potrivit propunerii primarului Băluță, ar urma să fie constituite șapte comisii, după cum urmează:

  1. Comisia juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice și respectarea drepturilor cetățenești.
  2. Comisia pentru activități economico – financiare, buget și finanțe.
  3. Comisia pentru administrarea domeniului public și privat, administrarea piețelor, organizarea instituțiilor și serviciilor publice de interes local și gospodărie comunală.
  4. Comisia pentru resurse umane, învățământ, protecția copilului, protecție socială, muncă, sănătate și familie.
  5. Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecția mediului și turism.
  6. Comisia pentru comerț și protecția consumatorului.
  7. Comisia pentru cultură, culte, minorități, sport, tineret.

Tot la prima ședință a Consiliului local al sectorului 4, Băluță vrea să desemneze consilierii care vor face parte din Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii, consitutită în baza Legii nr. 550/2002.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *