COVID afectează femeile într-o proporție de patru ori mai ridicată decât bărbații. Mai multe studii arată că boala de lungă durată, așa zisul „COVID lung” afectează în majoritate femeile , în timp ce bărbații peste 50 de ani sunt predispuși formelor acute.

În iunie 2020, cadrele medicale au constatat o tendință neobișnuită. Cazurile acute ale infecției erau raportate cu precădere la bărbații de peste 50 de ani, iar de COVID de lungă durată erau frecvente la tineri și mai ales la femei.

Vârsta medie în aceste cazuri a fost de 40 de ani, iar raportul dintre femei și bărbați era de patru la unu, arată rapoartele din mai-iulie 2020 de la un spital din Paris.

COVID afectează femeile mai mult decât bărbații. Această situație a devenit întâlnită în întreaga lume în ultimul an, din Bangladesh și Rusia, la Marea Britanie și SUA, relatează B1TV.

Dr. Sarah Jolley, medic la o clinică de recuperare post-COVID din Aurora, Colorado, a declarat pentru Observer că 60% din pacienții ei au fost femei.

Acest model a fost observat și în alte boli infecțioase”, a spus dr. Melissa Heightman.

Circa 66% din pacienții noștri au fost femei. Multe dintre ele lucrau cu normă întreagă, au copii mici, iar acum mai mult de un sfert dintre ele nu pot să lucreze deoarece se simt rău. Din punct de vedere economic, este o catastrofă”, a afirmat aceasta.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul