Cozmin Gușă, critici la adresa lui CTP: „Raționamente similare celor emise de comuniști!”

Analistul politic Cozmin Gușă îl acuză pe gazetarul Cristian Tudor Popescu de idei comuniste! Asta după ce jurnalistul a spus că creștinismul ar fi interzis rațiunea.

„ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI!” și „MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS!”

ÎNȚELEPCIUNEA LUI VASILE ERNU versus “RĂGETU” CTP-ului.

Cozmin Gușă, critici la adresa lui CTP: „Raționamente similare celor emise de comuniști!”

„Acum peste 40 de ani, în sala de clasă, priveam mai toți la tabloul zâmbitor al lui NICOLAE CEAUȘESCU ce trona pe perete, dar în majoritatea școlilor acesta era încadrat cu ziceri de tipul „ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI!” sau „MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS!”, mesaje ce erau pirogravate pe bucăți de placaj lăcuit. În baza acestor îndemnuri, de câteva zeci de ani se organizează cele mai audiate conferințe publice, unde speakeri talentați perorează despre căile de a obține succes în viață. Comunismul o făcea în felul său, la noi mai ceaușist (mai „din topor”), dar cu eficiență relativă pentru cei ce percepeau astfel, chiar și subliminal, nevoia de a învăța și de a face sport, pentru a avea o viață de succes”, a scris pe Facebook Cozmin Gușă.

„Le-am povestit asta ieri într-o videoconferință unor tineri doritori să priceapă mai bine care a fost calea generației mele spre performanță, dar și care sunt avatarurile ce-i împiedică pe ei azi, și mă pregăteam să scriu un text zilele astea, gândindu-mă că ar avea utilitate pentru mai mulți. Nu mai scriu textul, pentru că am găsit o analiză bună și cuprinzătoare a lui VASILE ERNU în LIBERTATEA, pe care vă invit s-o lecturați și s-o răspândiți tinerilor din preajma voastră. El prezintă pe scurt diferențele specifice ale sistemelor de educație la distanță în timp de 20-30 de ani, felul în care evoluția tehnologică exponențială a distrus procedurile pentru învățarea ce generează performanțe intelectuale, lenevind gândirea și lovind fatal în capabilitatea de autodezvoltare. Un fragment semnificativ din analiză:”, a mai scris Cozmin Gușă.

„În 1971, când m-am născut, în top 10 mondial la olimpiadele de matematică, 8 erau țări comuniste (România, în primele 5). De ce? Iar la școală fiecare al treilea copil știa un instrument. Ce spune asta? Ce naiba s-a întâmplat acolo? E de învățat o lecție? De ce erau așa buni? Nu pentru că esticii aveau două creiere sau șase degete la o mână, o, nu! Erau ca și ceilalți oameni. Atenție: ce spun nu e vorba de confruntare Est-Vest, de justificarea unei ideologii, ci de un mecanism social nu foarte sofisticat. Vestul era bun în multe alte lucruri (erau mult mai buni ca noi în științe sociale, economie, politici publice de exemplu – și au rămas astfel)”, a mai detaliat analistul Coszmin Gușă.

Gușă: „Mi-au semnalat răgetul CTP-ului slobozit…”

(…) Educația era cel mai sigur și ieftin ascensor social – oricine dorea urca în acel ascensor social – fără bani și fără nevoie de „sânge albastru” și bani de la părinți: erau mecanisme sociale care funcționau.”

P.S. Câțiva prieteni mi-au semnalat spre a comenta și „răgetul” CTP-ului slobozit aseară la DIGI24, dar citind ce-a zis, e clar că e pierdere de vreme să comentez raționamente pe care le emiteau în mod similar activiștii PCR mediocri, la conferințele organizate de PARTID prin Căminele Culturale din satele României comuniste. Evoluția CTP-ului e pilduitoare însă spre a arăta decăderea din ultimii ani a unor intelectuali consolidați, dar care și-au concentrat eforturile strict pentru a obține aplauze de la cei „proști, dar mulți”, adică cei care au urmărit să devină DIVE. CTP-ul este dintre cei ce-au și reușit!”, scrie  Cozmin Gușă pe Facebook.

Analistul Cozmin Gușă: ”Post-democrație după post-adevăr. Post-adevărul și-a făcut treaba în ultimii 20 de ani. La 20.01.2021 intrăm în post-democrație”

Analistul Cozmin Gușă scrie, pe pagina sa de socializare, despre ”Epoca post-adevăr” pe care fiecare cetățean al României o ”experimentează” fără să vrea. Este vorba despre o continuă ”fraudare a legii, alegerilor” și ”știrilor”, iar ceea ce s-a întâmplat și în Statele Unite ale Americii, acolo unde protestatari pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul, reprezintă o dovadă suplimentară că ”lumea a luat-o razna”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *