Beatrice Mahler: Vaccinarea nu înseamnă că renunțăm la mască

Managerul Spitalului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a precizat că imunizarea prin vaccinare nu înseamnă, automat, că trebuie să renunțăm la mască. Medicul Bearice Mahler spune că nivelul de transmitere a virusului în comunitate este încă ridicat.

„Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă”, a declarat Beatrice Mahler la Digi 24.

„Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca.Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

Medicul Beatrice Mahler: „Nu știm dacă vaccinul va fi capabil să lupte cu noile mutații ale virusului”

Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO beneficiile vaccinării împotriva virusul SARS-COV-2. În prezent, 70% din personalul medical a fost vaccinat la ”Marius Nasta”. Medicul pneumolog spune că, cu cât ne vom vaccina mai repede și numărulpersoanelor imunizate va crește, cu atât șansele ca virusul să sufere noi mutații sunt mai mici.

„Vaccinul este astfel structurat încât să producă anticorpi împotriva proteinei Spike. Cât timp proteina Spike a virusului SARS-COV-2 nu se modifică structural foarte mult, vaccinul va oferi protecție. Cu cât ne vom vaccina mai repede, cu cât numărul de persoane care se vor vaccina va crește și pandemia va scădea, cu atât riscul de dezvoltare al noilor mutații scade. Dacă nu, ne putem aștepta la noi mutații și cu siguranță nu știm dacă vaccinul acesta va fi capabil să lupte împotriva lor”, a spus medicul Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”, pentru GÂNDUL.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul