Raluca Turcan anunță controale drastice în primării: „Ne confruntăm cu o situație stranie”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu a mai avut loc în ultimii doi ani de zile. Turcan a precizat într-o postare pe Facebook Turcan că respectă munca funcționarilor din primării, dar Inspecția socială trebuie să se aigure că datele din cadrul acestor anchete sunt corecte.

Raluca Turcan: „Inspecţia Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte”

„Am cerut colegilor din Agenţie, celor din Inspecţia Socială, reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor. Sunt doi ani de zile de când astfel de controale nu au mai avut loc. Am un deosebit respect pentru munca funcţionarilor din asistenţă socială a primăriilor, ştiu că uneori lipsa personalului le îngreunează situaţia, însă cred că Inspecţia Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte. De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur şi simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu şefii instituţiilor sibiene din subordinea Ministerului Muncii.

Turcan: „Ne confruntăm cu o situație stranie”

Raluca Turcan afirmă că a sesizat “o situaţie stranie” a beneficiarilor moştenitori care nu mai trăiesc în România.

„La nivel naţional – deci şi la Sibiu – ne confruntăm cu o situaţie stranie la evaluarea căreia încă lucrăm: aceea a beneficiarilor (în general beneficiari-moştenitori) care nu mai trăiesc în România. La Sibiu, pe una dintre prevederile legale, 80% dintre posibilii beneficiari se află în afara graniţelor ţării. Aceştia nu au domiciliul în România şi, uneori, nici cetăţenie. Sper că o analiză corectă bazată pe datoria morală a statului şi raportată la efortul bugetar să ne ajute ca la nivel guvernamental să conturăm o decizie cât mai curând”, a mai menţionat ministrul Raluca Turcan.

Totodată, Raluca Turcan a data sigurări că vor fi plătite alocaţiile majorate.

„M-am asigurat, de asemenea, astăzi, că alocaţiile vor intra în plată la nivelul majorat în luna februarie şi am solicitat tuturor colegilor opinii cu privire la stimularea reinserţiei în muncă a proaspetelor mame. Cred că încurajarea revenirii cât mai devreme la serviciu după naştere poate reduce neplăcerile de tot felul, poate contribui la previzionările angajatorului şi poate reduce deprofesionalizarea. Fireşte, măsura rămâne opţională, dar cred că poate fi mai bine stimulată şi în acest sens am solicitat puncte de vedere colegilor de la Sibiu”, a mai arătat Raluca Turcan.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul