Creșterea salariului minim este cerută de PSD, în condițiile unei „explozii a prețurilor”. PSD consideră că salariul minim brut ar trebui să crească de la 2.300 de lei la 2.500 de lei, iar în plus, parlamentarii social-democrați au anunțat că vor întocmi un proiect de lege pentru compensarea pierderilor IMM-urilor generate de majorarea preţurilor la energie.

În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii”, au transmis social-democrații, printr-un comunicat, citat de B1TV.

Mai mult, PSD a anunțat că va iniția un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor, pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *