Dacian Cioloș a precizat luni, într-o postare pe Facebook, după anunţul privind demisia miniştrilor USR PLUS din Guvernul Cîţu, că formaţiunea pe care o reprezintă nu mimează democraţia, ci apără cu orice preţ reformele şi ţara de hoţie.

„Anunţul miniştrilor USR PLUS că demisionează este cel corect, în situaţia în care PNL şi PSD blochează moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS. Noi nu mimăm democraţia. Apărăm reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ. Şi nu ne cumpără nimeni cu funcţii şi privilegii!”, a scris Dacian Cioloş, luni, pe Facebook.

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a anunţat că miniştrii acestei formaţiuni se retrag din Cabinetul Florin Cîţu.

„Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna.

Acesta a precizat că el și colegii săi și-au semnat demisiile, pe care urmează să le depună marți dimineață.

În cazul în care moţiunea împotriva guvernului condus de Florin Cîțu nu va trece, USR PLUS nu va susţine în Parlament un guvern minoritar PNL-UDMR, dar dacă moțiunea trece, va încerca să renegocieze aceeași formulă de coaliție, însă cu un alt premier, a declarat vineri seara, la Digi24, copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș.

„(Guvernul) rămâne minoritar, dacă va găsi susţinere în Parlament, pentru că oricum va trebui să vină să ceară încrederea Parlamentului peste maximum 45 de zile. Se va schimba structura Guvernului, pentru că va trebui să vină cu propuneri de miniştri pentru portofoliile rămase neocupate, dar nu va avea susţinerea USR PLUS”, a spus Dacian Cioloș.

„Noi nu vom susţine un guvern minoritar PNL, pentru că dacă nici cu noi acolo n-am avut convingerea că putem face reforme, cu atât mai puțin când am văzut cum acționează premierul Cîțu, când are mână liberă sau când își ia mână liberă, nu vedem de ce să susţinem un guvern minoritar”, a declarat Dacian Cioloș, vineri seara, la Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *