Tânărul de 29 de ani, din localitatea Corbu, care a îngrozit întreaga țară anul trecut după ce a pătruns în casa vecinilor săi şi a comis, printre altele, o crimă şi un viol, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Constanţa.

Judecătorii Curţii de Apel au respins ca nefondat apelul inculpatului împotriva sentinţei Tribunalului Constanţa.

„În baza art.421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală, respinge apelul declarat de apelantul-inculpat Mustafa Denis împotriva sentinţei penale (…) pronunţată de Tribunalul Constanţa, în dosarul penal nr.7883/118/2021, ca nefondat. (…) Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, (…), azi 05.05.2022”, este soluţia pe scurt dată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.

Potrivit sentinţei judecătorilor Tribunalului Constanţa, tânărul acuzat de omor calificat, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Acesta este, totodată, obligat să plătească daune materiale şi morale în valoare totală de peste 2 milioane de euro.

Criminalul care a îngrozit toată țara a intrat în casă peste o familie din județul Constanța, a violat o fată de 21 de ani și l-a ucis pe tatăl acesteia, într-un mod violent, martori fiind ceilalți copii, minori, ai victimei, și soția acestuia.

A doua zi, întreaga zonă a fost împânzită de Poliție.

Nu a durat mult până când autorul faptelor îngrozitoare a fost identificat: Denis Mustafa, de 29 de ani, un tânăr care locuia la vreo trei case distanță de victime și care a mărturisit că ar fi vrut să îi jefuiască, pentru că nu mai avea bani de droguri.

„Explică autorul motivația de bază întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua și, cumva, acesta a fost scopul, de jaf. Targetul lui era să sustraga aproximativ 2000 de lei”, a declarat procurorul Viorel Teliceanu.

Când nu ar fi găsit bani, și-ar fi ieșit din minți și a comis atrocitățile.

Miercuri, 2 februarie 2022, magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat la detenție pe viață. Concret, acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, zece ani de închisoare pentru viol, zece ani de închisoare pentru tâlhărie și o condamnare de nouă ani de închisoare și respectiv două condamnări a câte opt ani de închisoare, pentru comiterea a trei fapte de lipsire de libertate.

„În final, rezultă pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare, la care se adaugă un spor de 15 ani închisoare (o treime din celelalte pedepse), spor ce depășește cu zece ani maximul general al pedepsei, prevăzut de art. 60 Codul Penal, respectiv cel de 30 de ani închioare, prin urmare inculpatul Mustafa Denis va executa pedeapsa detențiunii pe viață și cinci ani pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi”, se arăta în decizia instanței de judecată, care nu era definitivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *