cristian ghinea

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a declarat marți că îl susţine pe Dan Barna în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS, deoarece este „focusat” şi a condus campania „Fără penali în funcţii publice”, în timp ce Dacian Cioloş a avut ezitări în ce priveşte intrarea în partid.

Cristian Ghinea a făcut o comparație între cei doi copreședinți ai USR PLUS și spune că Dan Barna este mai potrivit în faza actuală.

„Problema este că l-am tot aşteptat pe Dacian şi nu îmi place să aştept. L-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016, pentru că m-am convins, după câteva luni de guvern tehnocrat, că nu poţi să schimbi ţara asta decât dacă ai mandat politic. N-a vrut. Atunci ne-am dus cu o echipă de secretari de stat – eu, Barna, Drulă, Moşteanu, Năsui – în USR. S-a întâmplat povestea aceea cu Nicuşor Dan, care într-un fel tot de la Dacian a plecat – care a avut o întâlnire cu Nicuşor şi nu s-au înţeles”, a declarat Cristian Ghinea.

„Înţeleg acum că Dacian a vorbit şi cu PNL pe vremea aceea – am înţeles de la domnul Orban, care a făcut declaraţii. După care i-am spus: Haide, vino în USR, că avem nevoie de un lider. Între timp s-a ridicat Barna. Un lider care are ficat, care a fost peste tot, în fruntea maselor, ca să zic aşa”, a spus Cristian Ghinea.

„A fost în toată ţara, a condus ‘Fără penali’. În timpul ăsta, Dacian – facem ONG, ne mai gândim. La un moment dat s-a creat între noi un fel de diferenţă de viteză foarte mare – nu pot să înţeleg de ce ne tot câcâim şi de ce tot aşteptăm”, a declarat Cristian Ghinea marţi, la Europa FM.

Cristian Ghinea a mai spus că decizia este una „grea” şi a arătat că Dacian Cioloş are „un rol” în partid, dar că nu ar „potrivit acum” pentru preluarea conducerii USR PLUS.

„Eu cred că Dacian are un rol, dar nu este potrivit acum. Sau e mai potrivit Dan Barna, pentru a duce partidul mai departe. Este o chestiune simplă. Sper să nu ne rupem şi noi punţile, cum este la PNL. Deocamdată, campania noastră a fost una decentă. Să lăsăm loc de ‘Bună ziua’ şi de uşă deschisă şi să lucrăm împreună orice ar fi, dar susţinerea mea pentru Dan este fermă, pentru că este ce trebuie şi practic e focusat. Omul a zis: Ăsta e obiectivul, mergem pe el, nu contează. Dacian tot se gândeşte”, a spus Cristina Ghinea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *