viorel hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Viorel Hrebenciuc a fost ridicat de acasă cu o mașină a poliției și a fost dus la sediul Biroului Urmăriri. Ulterior, va merge la penitenciarul Rahova unde, potrivit procedurii, va sta în carantină pentru 21 de zile, spun surse judiciare pentru Gândul. De asemenea, Gheorghe Ștefan, fost primar în Piatra Neamț, va merge să se predea la Penitenciarul Bacău.

Magistrații Curții de Apel București au respins apelurile declarate de fosta șefă a CNA Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc Viorel și fostul primar Gheorghe Ştefan împotriva sentinţei penale pronunţate în decembrie 2019 de Tribunalul Bucureşti.

  • Fostul primar Gheorghe Ștefan – majorarea pedepsei de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.
  • Narcisa Iorga, fost membru CNA – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Laura Georgescu, fost șef CNA – 4 ani şi 4 luni de închisoare

Care au fost acuzațiile

Georgescu, Iorga și Viorel Hrebenciuc sunt acuzați de procurorii DNA că au acordat ilegal licența de emisie pentru Giga TV, televiziunea controlată de Gheorghe Ștefan.

În iulie 2015, fosta şefă a CNA Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Laura Georgescu a fost acuzată de abuz în serviciu şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Dosarul Giga TV

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai influenți lideri social-democrați. Acesta a fost vicepreședinte PSD din 1992 până în 2004, iar în anii 90 a fost primar al Bacăului și prefect, precum și secretar general al Guvernului.

Procurorii anticorupție susțin că Viorel Hrebenciuc – deputat și membru al Comitetului Executiv Național al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ștefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul CNA ca instituția să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul Giga TV.

„În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influența și autoritatea pe care le deține în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte” arată DNA.

Foto: Antena 3

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *