Cristian Ghinea a depus o cerere la DNA referitoare la achiziția autoturismelor BMW pentru Ministerul Afacerilor Interne. Fostul ministru al Fondurilor Europene susține că DNA a clasat dosarul acestei achiziții de la un apropiat al președintelui Iohannis, iar petiția sa vizează redeschiderea cazului și revizuirea deciziei procurorului de caz.

Au scos la licitație 98.006.046. de lei, aproape 20 de milioane de euro. Vine firma Automobile Bavaria care printr-o magie uimitoare oferă fix 98.006.046 de lei. Dacă o altă firmă oferea un leu mai puțin ar fi câștigat acea firmă. Doar că nu s-a întâmplat asta. Pur și simplu au știut că nu va veni altă firmă la licitație. Este un caz clasic de indiciu de fraudă care spune OUG 66 trebuie să atragă o investigație din partea auditorilor, ce s-a întâmplat la Ministerul Transporturilor și apoi de anchetatori, anchetatori penali. În cazul nostru aceștia erau cei de la EPPO. DNA, nu! O să sesizăm Curtea Europeană de Justiție. Așteptăm în 20 de zile răspunsul domnului Voineag care poate să întoarcă decizia procurorului de caz, după care vom merge la Curtea de Apel din București, pe lege. Cazul Bode-BMW nu se termină aici, să fie foarte clar! Pe lege avem dreptul să atacăm la Curtea de Apel din București și vom face asta pe fond, și o atacăm la Curtea Europeană de Justiție, pe procedură” a declarat Cristian Ghinea, conform B1TV.

El afirmă că procedura licitației pentru BMW-uri, în valoare de aproape 20 de milioane de euro, ridică suspiciuni de fraudă, iar fapta ar trebui anchetată de Parchetul European (EPPO), nu de DNA. Ghinea adaugă că va sesiza Curtea Europeană de Justiție și susține că DNA nu avea dreptul să cerceteze cazul, mai ales pe abuz în serviciu, deoarece se bănuiește o fraudă cu fonduri europene. El solicită procurorului șef al DNA, Marius Voineag, să revizuiască decizia și să constate că DNA nu are jurisdicție în acest caz.

DNA nu avea dreptul să cerceteze acest caz, mai ales pe abuz în serviciu, când de fapt vorbim despre o suspiciune de fraudă cu fonduri europene. Vrem să întoarcă decizia de clasare, să redeschidă cazul și să constate că nu DNA are jurisdicție. Altfel, pot să mă gândesc, dacă domnul Voineag face din DNA, această instituție pe care eu o respect, încă sunt oameni buni în această instituție, cei care au lucrat la cazul Teldrum, care este ca la carte lucrat, fraudă pe fonduri europene…domnul Voineag trebuie să decidă dacă face din această instituție scut pentru infractori. Pentru că de fapt domnul Predoiu mai are o lună pe procedură să ceară bani europeni pentru BMW-uri, avem o puternică suspiciune că DNA-ul s-a gândit să se autosesizaeze și să închidă acest caz, ca să îi permită lui Predoiu să ceară acești bani europeni fără emoții” a mai spus Ghinea.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *