cristian popescu piedone candidat primaria capitalei 892993 jpg

Cristian Popescu Piedone a explicat ce discuție a purtat cu primarul Nicușor Dan, în Piața Tricolorului, atunci când edilul îi spunea că „trebuie să facă intabularea”.

Piedone a povestit, la Antena 3, că s-a întâlnit cu primarul general, la ceremonia de Ziua Drapelului și i-a adus aminte că avea o restanță dinainte de a fi arestat. Era vorba despre spațiile verzi.

Aceste imagini, dacă îmi aduc aminte, sunt exact de Ziua Drapelului, la nici o săptămână după ce am ieșit din arest. Ducându-mă în Piața Tricolorului să sărbătorim Ziua Drapelului, întâlnindu-mă cu primarul general, rămăsese cu o restanță înainte să fiu arestat. Solicitasem domnului primar general pentru că, la venirea mea ca primar în Sectorul 5, am constatat că sunt date de foștii edili, se presupunea, la vremea respectivă că nu au bani la buget de întrețineri, anumite spații verzi și 283 de străzi, care se a se află pe raza teritorială a Sectorului 5, dar sunt în administrarea Primăriei Capitalei.

Primarul sectorului 5 a spus că aceste spații neîngrijite sunt în jurul unor clădiri importante din Capitală, frecventate de turiști, și „e rușine”.

Și nu vorbesc de bulevarde principale, vorbesc de străzi adiacente, periferice și spații care de fapt și mai rău, se află în centrul Capitalei. Spațiile care le vedeți astăzi uscate și neîngrijite din fața Casei Poporului, spațiile de pe Panduri, spațiile din fața Palatului Cotroceni, din Cotroceni, multe alte spații care au fost date cu ani în urmă spre administrare la Capitală. Oamenii plătitori de taxe, cetățenii din Sectorul 5, pe ei nu îi interesează și oricât le-aș fi trimis această informație, ei spun că sunt plătitori de taxe și impozite la Sectorul 5 și au nevoie ca cel pe care l-au ales să le rezolve problemele.

Piedone a povestit că a făcut demersuri înainte de a fi arestat și le-a reluat după ce s-a întors la Primărie.

Am făcut demersul din înainte să fiu arestat, am făcut cu așa cum mi-a zis dl. Nicușor Dan, hotărâri de Consiliu Local, să cerem în administrare înapoi aceste străzi Consiliului General. Nu că n-au fost puse pe ordinea de zi, nici n-a interesat pe nimeni. După ce m-am întâlnit aici, în Piața Tricolorului, am făcut din nou adrese, am repus totul pe tapet, am solicitat.  Suntem în faza cum am venit, toată lumea nu a interesat pe nimic. De ce n-a interesat.? Lasă-le pârloagă acolo, pentru că oricum Piedone trebuie să-și ia castanele. Eu, oricum, voluntar, fără a băga bani publici, am rugat societățile de prestație, Domnule, măcar o dată pe lună trageți, dați și voi o coasă acolo, că e rușine!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *