CTP

Gazetarul CTP (Cristian Tudor Popescu) a declarat la Digi 24 că Florin Cîțu nu mai poate fi numit premier al României, pentru că nu are cum să mai guverneze țara cu un coeficient de încredere a populației în el care se duce spre zero.

În opinia lui CTP, comunicatul prin care PNL anunță că nu va merge cu o propunere de premier la Cotroceni arată că nu mai există cale de împăcare cu USR PLUS și plasează „pisica” guvernării în ograda celorlalte partide, care au votat demiterea guvernului. În plus, dacă președintele Klaus Iohannis l-ar numi încă o dată premier pe Florin Cîțu, atunci riscă „să copieze traiectoria lui Traian Băsescu”, a comentat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Nu mai găsești, să dai cu tunul, pe cineva care să-l susțină pe Cîțu acum, să spună „Nu, domnule, Cîțu e bun, e mare, e frumos, e extraordinar, face… Nimeni! Știți când se mai întâmpla asta? La Dragnea. În ultima fază a lui Dragnea, nimeni nu-l mai susținea. Mai existau susținători ai PSD-ului, cum și acum PNL-ul mai are, totuși, destui susținători”, spune CTP.

„Prea mulți, după părerea mea, care apar în sondaje, nu cred că sunt atâția. Dar cu Florin Cîțu nu se mai poate continua. Orice formațiune politică, orice persoană, inclusiv președintele Iohannis, care încearcă să continue cu acest om… La ce mai e bun omul acesta? Căci ultima speranță a mea pe care o mai aveam s-a dus”, a spus CTP.

„Am păstrat această speranță: poate că e capabil, în valul ăsta de impopularitate pe care îl stârnește, să ia niște măsuri curajoase, nepopulare și am dat exemplul plafonării prețurilor la energie”, a explicat CTP referindu-se la faptul că în 31 august premierul declara că nu va plafona prețurile la energie. Numai că premierul s-a răzgândit și miercuri a anunțat că PNL și guvernul susțin plafonarea prețurilor la energie în România.

Iohannis și Băsescu în al doilea mandat

„Unde să se mai meargă cu premierul acesta? Premierul Cîțu este totalmente compromis din punct de vedere moral și profesional în acest moment. Faptul că Klaus Iohannis l-ar mai numi încă o dată pe acest om înseamnă că dl. Iohannis vrea să copieze traiectoria lui Traian Băsescu, pentru că dl. Băsescu a avut grijă ca în cel de-al doilea mandat al său și în special în cea de-a doua parte să își dea cu levierul nu numai în genunchi, dar și în cap și să distrugă, mă rog, ce realizase până atunci. Primul mandat al lui a fost, să spunem, suportabil, acceptabil. Cel de-al doilea, însă, a fost distrugător. Ei bine, se pare că asta dorește să facă și dl. Iohannis, dacă va continua să-l susțină pe dl. Cîțu”, a încheiat CTP.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *