Este coadă de ambulanțe în fața spitalului de boli infecțioase din Iași dar și coadă a pelerinilor care vor să se închine la moaștele Sfintei Parascheva din localitate. Procesiunea religioasă nu a fost anulată în acest an, dar au fost luate măsuri sanitare, printre care și introducerea certificatului verde.

Duminică la prânz, zece ambulanţe stăteau la coadă în curtea unităţii medicale. În unele dintre ele se află şi câte doi pacienţi COVID.

Este coadă de ambulanțe la Iași. În spitalele din Iaşi nu mai sunt locuri, iar rata îmbolnăvirilor este în creştere, relatează Digi24.

Cadrele medicale spun că bolnavii din ambulanţe sunt evaluaţi şi apoi se încearcă găsirea unui loc aici sau în alt spital. De multe ori o soluţie se găseşte în două – trei ore arată sursa citată.

De asemenea, pacienţii sunt prioritizaţi în funcţie de cât de gravă este starea lor.

Aşa cum am mai spus, suntem în cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat. Curtea Spitalului de Boli Infecţioase este asaltată şi ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi sau pozitivi care urmează să fie consultaţi de către medicii specialişti.

Marea majoritate vor necesita internare, în schimb, locuri disponibile nu mai sunt. Vom iniţia tratamentul, îngrijirea şi monitorizarea pacienţilor în interiorul ambulanţelor”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Leave a comment

Lasă un răspuns