LUDOVIC ORBAN

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, spune la RFI care va fi momentul în care ar putea demisiona din partid. El precizează că deocamdată nu a discutat cu parlamentarii care-l susțin, despre o posibilă demisie în bloc.

Întrebat dacă va demisiona din PNL, Ludovic Orban a răspuns:

”În momentul de față, pe mine mă interesează să găsim o soluție pentru România, o soluție de guvernare. Poziția mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă șansă de a forma un Guvern onorabil și benefic pentru România decât prin refacerea coaliției de guvernare”, spune Ludovic Orban.

„Dacă colegii mei vor persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărțim. Eu nu am trăit atâția ani, ca să mai accept încă o experiență distrugătoare pentru România, cum a fost experiența USL”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă cei 41 de parlamentari care-l susțin vor pleca și ei din PNL odată cu el, Orban a precizat: ”N-am purtat astfel de discuții deocamdată”.

Totodată, Ludovic Orban spune că președintele Klaus Iohannis ar încălca Constituția, dacă l-ar desemna premier tot pe Florin Cîțu.

Șeful Camerei Deputaților spune că ”toată acțiunea lui Iohannis în ultimele trei luni nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României”.

Ludovic Orban mai afirmă la RFI că ”o discuție pe tema suspendării președintelui poate avea loc, după ce se vor derula toate evenimentele legate de învestirea Guvernului”, dar admite că e o procedură complicată.

„O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL”, mai spune Ludovic Orban.

„De asemenea, e o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns