CTP

Gazetarul CTP spune că președintele Klaus Iohannis și-a pierdut mult din credibilitate făcând declarații – atât despre pandemie, cât și despre criza politică – care se contrazic, iar consecința cea mai neplăcută este că o asemenea situație alimentează curentele naționaliste într-o țară care, după decenii de îndoctrinare ceaușistă, a „îndrăznit” să-și aleagă un președinte de o altă etnie.

„Dl. Klaus Iohannis se contrazice sistematic. Spune un lucru, îl afirmă cu prestanță, de la înălțimea celor 1 metru 90 și câți centimetri o avea, cu glasul său rar și măsurat, după care, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, spune: „Eu? Am zis eu asta? Nu, nu, n-ați înțeles, e invers!” Asta n-arată că ești într-o criză oareșcum?” – a comentat, vineri seara, la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu, CTP.

„Astă-vară, dl. Iohannis spunea: „Practic, am învins pandemia”, a exemplificat CTP. „Deci, cum poți să spui așa ceva? De ce a spus-o dl. Iohannis? Pentru ca acum, în măcelul acesta care e în România, să vină și să spună: Să nu-i credeți pe cei care spun prostii pe Facebook și să ajungeți la ATI”, a arătat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Da? Dar pe matale de ce te-am crede, domnule? Ce dacă e președinte? Asta face ca ceea ce spune să fie mai adevărat? Adevărul nu se stabililește prin vot. Asta e o mare achiziție cognitivă pe care politicienii români n-au făcut-o încă și nici poporul n-a făcut-o până la capăt. Adevărul nu se stabilește prin vot. Adevărul științific, adevărul juridic nu se stabilesc prin vot. Dacă cineva a fost ales prin vot, asta nu înseamnă că în ceea ce spune are automat dreptate pentru că este președinte. Nici vorbă de așa ceva! Este, de altfel, un fault logic din familia argumentum ad hominem, cu subspecia, ex cathedra, argumentul autorității: E președinte, are dreptate!  Nu! Analizăm ce spune persoana, indiferent că este parlamentar, indiferent că este președinte”, a arătat CTP.

CTP: Efectul de bumerang al „neamțului”

„Știți ce se întâmplă grav, dincolo de compromiterea și de pierderea încrederii cetățenilor de către dl. Iohannis? Grav este că el e „neamț”, așa a fost perceput. Eu, când a fost votat dl. Iohannis, m-am bucurat enorm, în primul rând, mi-am spus: domnule, extraordinar, se depășește xenofobia aia băgată de regimul Ceaușescu în măduva poporului ăstuia – împotriva ungurilor, a evreilor, a nemților, a străinului în general. Extraordinar, iată că românii pot să aleagă președinte un om care nu este etnic român, care este etnic german”, a spun gazetarul CTP.

Acest lucru, acum, se întoarce împotrivă. Cei care nu l-au votat le spun celor care au votat: Ați văzut, domnule, l-ați votat pe neamțul ăla! Ați crezut că rupeți inima târgului cu neamțul ăla!” – a explicat CTP. „Faptul că ești român nu înseamnă că ai dreptate prin comparație cu un neamț sau cu un ungur”, a ținut să sublinieze gazetarul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *