Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri alegerea președintelui Klaus Iohannis de a zbura în Japonia la bordul unui „avion VIP”, într-un comentariu postat pe platforma Republica.

„Președintele Iohannis s-a dus la Tokyo pentru un schimb de experiență cu campioana mondială la prăbușire demografică, Japonia. La japonezi se nasc prea puțini copii de prea mult bine, la noi, de prea mult rău“, a scris, ironic, CTP.

Gazetarul a constatat, în aceeași notă, că „dl Iohannis a zburat cu un avion privat, închiriat din Luxemburg, un Boeing amenajat ca un palat, contra unui mizilic de circa 100.000 de euro. Mie, unul, mi se pare chiar prea puțin pentru valoarea domnului Iohannis”.

Cristian Tudor Popescu a făcut apoi referire la un alt incident, când președintele și-a aruncat paltonul pe mașină, pentru că nu i l-a luat nimeni, în timpul unei vizite oficiale în Franța.

„Există însă un inconvenient: aripa Boeingului e la o înălțime față de sol de 5 metri, prea sus ca domnul președinte să-și poată arunca paltonul pe ea”. Aeronava a zburat sâmbătă, 4 martie, din București până la Sibiu, după care a decolat spre Japonia, făcând o escală pentru realimentare în Baku, capitala Azerbaidjanului. Site-ul Boarding Pass, specializat în domeniul aviației, a scris că președintele a zburat la bordul unui avion privat care a fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet: un Boeing 737-900ER în configurație Boeing Business Jet. Pe site-ul companiei avionul este descris drept un „uimitor avion VIP”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *