printul paul

Prințul Paul ar fi trebuit să ocolească Franța, pentru a evita extrădarea în România în cazul în care e prins de autorități, a declarat, pentru Știrile PRO TV, avocatul Florin Ghiulbenghian, prieten de familie al prințului.

“Capturarea lui Paul în Franța, pentru mine e o surpriză. El fiind cetățean francez, cred că era una dintre ultimele destinații în care ar fi trebut să fugă. Dar asta este viața…”, a spus Ghiulbenghian.

Paul de România, dat în urmărire internațională, a fost prins luni, la Paris. El a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din Marea Britanie, potrivit unor surse din poliție.

Soția lui Paul de România, prințesa Lia, se află acum în Marea Britanie de trei luni, împreună cu fiul lor, prințul Carol Ferdinand.

După fuga soțului său din România, în 2020, Prințesa Lia a fost nevoită să părăsească vila somptuoasă din București în care locuia cu fiul ei, pentru că nu a mai putut achita ratele la bancă.

“Știu că l-a înscris la o școală foarte bună și era extrem de fericită”, spune Florin Ghiulbenghian.

„Prințesa Lia mi-a spus că, până când cel mic nu va termina școala, nu va reveni în România.. Nu mai are la ce să revină. Soțul condamnat, fugar în acel moment, cel mic la școală, casa vândută… Alte afaceri aici nu au avut. Însă, în cazul aducerii în România a lui Paul, evident, mi se pare mie, cred că Lia va reveni pentru a asigura vizitele la penitenciar, pachetele, toate celelalte lucruri de care va avea nevoie, evident, dacă autoritățile vor fi de acord cu expulzarea în România”, spune avocatul prințului Paul.

Paul de România a reușit să plece din țară în 2020, înainte ca judecătorii instanței supreme să il condamne definitiv in dosarul Fermei Băneasa. El are de ispășit o pedeapsă de 3 ani și patru luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de implicare într-o fraudă legată de retrocedarea fostei Ferme Regale Băneasa. Procurorii DNA spun că, în acest dosar, este vorba de câștiguri ilegale de peste 130 de milioane de euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *