Școala începe luni în stare de alertă epidemică, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Nu vor mai fi restricții, ci doar recomandări. Ministrul a spus și ce măsuri trebuie să ia profesorii și educatorii la fiecare sală de clasă, directorii și părinții.

Vacanța de iarnă s-a terminat și elevii au intrat deja la ore, mai întâi tura de dimineață, iar apoi cea de după-amiază.

Potrivit măsurilor sanitare care au fost luate și în timpul pandemiei de COVID, părinţii trebuie să verifice starea de sănătate a copiilor înainte că aceștia să plece la școală.

La intrarea elevilor în școli, obligația revine cadrelor didactice. Se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, anunţă ministerul, potrivit B1TV.

Directorii trebuie să asigure substanțele pentru dezinfecția mâinilor și suprafețelor, iar cadrele didactice și copiii ar trebui să poarte măşti de protecție sanitară.

În cazul în care un elev e depistat cu simptome de gripă sau viroză, atunci sunt informați părinții, care trebuie să ia legătura cu medicul de familie.

Măsurile recomandate la nivelul populației generale

Ministrul Alexandru Rafila a anunțat o serie de măsuri recomandate pentru populația generală:

-Evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție

-Menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului

-Respectarea etichetei tusei și strănutului- tușiți sau strănutați în pliul cotului-

-Consultarea medicului de familie la apariția simptomelor respiratorii, pentru a stabili dacă indicațiile terapeutice, izolarea la domiciliu și eventuale investigații suplimentare

-Consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență organizate la nivel județean

-Continuarea vaccinării antigripale

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *