Actualitate

Cum combate Firea poluarea în capitală

Cum combate Gabriela Firea poluarea în capitală. Primarul Bucureștiului (PSD) anunță un proiect în premieră.

“Proiect in premiera nationala! Un nou pas important pentru combaterea poluării în Capitală. Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC ( gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze. Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport București STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare. Într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.“, spune edilul capitalei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea explică ce se va întâmpla cu autobuzele și câte dintre ele vor fi implicate în acest proiect ce previne poluarea în capitală. “Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 și Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 – în troleibuze. Restul, de până la 1000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate intr-o etapa ulterioara a proiectului. Vehiculele vor suferi transformări esențiale. Inclusiv prin reamenajarea interioarelor și dotarea lor cu aer condiționat și cu echipamente moderne de comunicații.”, continuă aceasta.

Cine sprijină proiectul și la ce sumă este estimat acesta. “Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro. Este coordonat de Primăria Capitalei și dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului. Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene și se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.”, declară primarul.

Realizările Gabrielei Firea

Gabriela Firea le spune internauților și celelalte realizări ale ei. “Acest demers se adaugă proiectelor realizate de Primăria Capitalei pentru reinnoirea parcului STB, dintre care menționăm: achiziționarea a 130 de autobuze hibrid (care vor intra treptat pe traseele liniilor 105 și 131, începând cu luna iulie), 100 de troleibuze, alte 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie.”, încheie ea.

Related posts

Firea se laudă cu deschiderea grădinițelor

Alina Angelescu

Firea explică ce se va întâmpla cu bucureștenii

Alina Angelescu

Bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură, Gabriela Firea vorbește despre „pisici negre”

Constantinescu Gabriel

Testarea bucureștenilor împotriva coronavirusului, decisă pe 11 mai la Primăria Capitalei. Fiecare voluntar va primii 200 de lei

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea s-a contrat cu Nicușor Dan pe tema grădinițelor. „Am deschis grădinițe și creșe sociale”

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea profită de pandemie și își face imagine

Alina Angelescu

Leave a Comment