Darius Vâlcov, părăsit de avocată. Ce a invocat aceasta
Darius Vâlcov, părăsit de avocată. Ce a invocat aceasta

Darius Vâlcov părăsit de avocată. Darius Vâlcov a rămas fără un avocat pentru că unul din cei trei apărători ai fostului consilier al Vioricăi Dăncilă a reziliat contractul. Vâlcov este judecat la Tribunalul Gorj pentru instigare la dare şi luare de mită.

Avocata care a refuzat să îl mai reprezinte pe Darius Vîlcov este chiar soția pesedistului Toni Greblă, arată Hotnews, după un an în care a stat alături de el.

„Am reziliat contractul din cauza neînțelegerilor cu ceilalți avocați”, a declarat Mihaela Greblă, fosta avocată a lui Darius Vâlcov.

Decizia a fost luată de soția lui Toni Greblă, după ce ceilalți doi avocați ar fi depus mai multe cereri de amânare, unele considerate de aceasta nejustificate, despre care nu era anunțată. Ceilalți doi avocați ar fi precizat în cereri că au alte procese în alte județe.

„Eu eram pregătită pentru termenul anterior. Fără să îmi spună, fără nimic, ceilalți avocați au făcut din nou cerere de amânare. Eu am pierdut o grămadă de termene la alte instanțe, pentru că ei nu îmi spuneau din timp și eram pusă și într-o situație proastă față de judecători. Eu aveam pregătit tot și pe răspunderea mea spuneam că este totul pregătit pentru termenul următor și ceilalți doi avocați, de la București și Slatina, făceau cerere de amânare”, a explicat Mihaela Greblă.

Ea a fost neclintită să renunțe și nu a cedat nici măcar în fața rugăminților clientului ei.

Darius Vâlcov părăsit de avocată. Pentru ce este judecat Vîlcov

Fostul ministru este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Darius Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru. În acelaşi dosar sunt trimise în judecată alte trei persoane.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii uneia dintre firme – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată. Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *