Darius Vâlcov a scăpat de acuzațiile de periclitare a siguranței naționale
Actualitate

Darius Vâlcov a scăpat de acuzațiile de periclitare a siguranței naționale. Procurorii au renunțat la urmărirea penală

Darius Vâlcov a scăpat de dosarul de fapte care periclitează siguranța națională. Fostul consilier la Vioricăi Dăncilă a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul dintre SRI și Parchetul General. El era cercetat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, dar procurorii au renunțat la urmărirea penală.

Ancheta a fost pornită în 2018, la solicitarea SRI, după ce Darius Vîlcov, fost consilier al premierului de atunci, Viorica Dăncilă, a postat pe Facebook informații considerate secrete. Vâlcov a fost pus o perioadă sub control judiciar, dar a contestat măsura.

Darius Vâlcov a scăpat după ce procurorii au renunţat la anchetă la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că ei pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală, arată PS News.

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au stabilit anchetatorii.

Parchetul general avea informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate. Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a dat-o procuroarei. Florea a trimis dosarul către Vâlcov.

Related posts

Călin Popescu Tăriceanu e omul Moscovei și e „mielușel” în fața SRI. Un deputat USR face afirmații explozive

Constantinescu Gabriel

Deputat cu cetățenie româno-maghiară, membru în Comisia SRI. Siguranța națională, secrete de stat și acțiunile extremiștilor maghiari sunt cunoscute de Csoma Botond

Ion Ghizdeanu, omul lui Dragnea și Vâlcov, a fost inculpat pentru fals. Cum dădea bani baronilor PSD

Constantinescu Gabriel

Conducerea spionilor, decapitată. Adjunct al șefului SRI, eliberat din funcție de președintele Iohannis

Constantinescu Gabriel

Darius Vâlcov, părăsit de avocată. Ce a invocat aceasta

Constantinescu Gabriel

Parchetele și SRI nu cooperează suficient, spune Cătălin Predoiu. Subiectul sensibil al protocoalelor

Constantinescu Gabriel

1 comment

Darius Vâlcov părăsit de avocată. Ce a invocat aceasta 29 iunie 2020 at 12:43

[…] ministru este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Darius Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru. În acelaşi dosar sunt trimise în […]

Reply

Leave a Comment