cosette chichirau

Cum se pregătește Cosette Chichirău pentru alegerile locale. Candidata USR-PLUS la Primăria Municipiului Iași vorbește despre ce va face în cazul în care va câștiga alegerile. Mai mult, aceasta spune că actuala conducere nu este potrivită.

„Este inadminisibil ca Iașul, un oraș cu o istorie cu care niciun alt oraș al țării nu se poate mândri, să ajungă la mâna unor clanuri politice pesedist-peneliste, sub talpa unor grupuri de interese care-și dispută banul public ca pe o vacă de muls. De 30 de ani, o adevărată dinastie conduce Iașul. Am avut doar trei primari, care și-au lăsat scaunul de Primar de la unul la altul, ca pe o moștenire de familie. De 30 de ani, nu îi deranjează nimeni.”, declară ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cosette Chichirău are o altă viziune. Deputata este foarte mândră de orașul în care s-a născut. „Iașul, orașul meu natal, orașul în care am crescut, m-am educat și m-am maturizat, e viu și plin de energie. Și sunt foarte mândră de el. Dar lăsat pe mâna celor care îl vor doar pentru ce pot jefui și distruge din el, Iașul se sufocă. Se sufocă gâtuit în trafic, intoxicat în noxe și praf, înghesuit între construcții ridicate ilegal cu șpăgi plătite unde trebuie, lăsat la cheremul celor care văd în el doar profitul personal. Ieșenii au ambiții mari, dar primarii Iașului din ultimii 30 de ani au avut ambiții mici. Și Iașul rămâne tot mai mult în urma altor orașe mari din țară, care se modernizează accelerat.”, continuă ea.

Unde a învățat Cosette Chichirău?

Cosette Chichirău vorbește în această postare despre reușitele ei. „Am locuit în SUA 16 ani – am plecat acolo pentru studii avansate, când aveam 22 de ani. Pe cont propriu, fără susținere din partea cuiva, doar cu suportul emoțional al familiei, al celor dragi. Am studiat, am muncit, am crescut. Am devenit o persoană care are curajul de a spune lucrurilor pe nume, independentă, devotată unor idealuri bazate pe valori. Am fost manager în companii mari și am demonstrat că sunt un bun administrator. Am învățat în Boston și Cambridge ce înseamnă să investești în universități și în proiecte vizionare, cum se creează industrii noi, cum se dezvoltă comunități în care oamenii sunt fericiți. În fiecare zi, mi-am spus: așa s-ar putea face și în România; așa s-ar putea face și în Iași.”, declară aceasta.

Atac la adresa lui Mihai Chirica.

„Mihai Chirica stă de 18 ani în primărie – ca director tehnic, ca viceprimar, apoi ca primar. Îmi puteți spune măcar un lucru care va rămâne în istorie de pe urma lui? Măcar unul. În afară de tăiatul teilor și o avere pe care nu și-o poate justifica. Iașul nu merită să i se întâmple așa ceva.”, spune ea.

Cosette Chichirău speră să intre în atenția ieșenilor și se pregătește pentru alegerile locale. „Iașul trebuie să se dezvolte cu cap și nu după cum vor mafiile imobiliare aflate sub protecția actualului primar, să aibă servicii în slujba ieșenilor și nu în batjocura lor, să aibă o administrație vizionară, onestă și prietenoasă cu locuitorii lui. Ca viitor primar, voi avea grijă de toate acestea. Vom pune, împreună, lucrurile în ordine. În ordinea lor firească. Pentru că Iașul trebuie să înflorească. Un oraș pentru toți. Nu pentru hoți.”, încheie deputata.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *