Numai 4 persoane din 4600 testate în București au coronavirus
Numai 4 persoane din 4600 testate în București au coronavirus

Numai 4 persoane din 4600 care au fost testate în București au coronavirus. Testarea a fost făcută prin programul pornit de Gabriela Firea, care nu s-a încheiat însă. Social democrații au exploatat însă imediat politic rezultatul parțial. „Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică?”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a declarat Gabriela Firea.

După aceste rezultate, liderul PSD, Lia Olguța Vasilescu, s-a exprimat luni pe Facebook împotriva datelor oficiale furnizate de liberali.

„Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Testare făcută cu aparatură performantă, după toate regulile și regulamentele naționale și internaționale… Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică? De ce nu încep măsurile de relansare economică? Au trecut deja 125 de zile de când ne tot amenință Orban că iese cu masuri economice… 125 de zile!!! Câte firme au fost îngropate de indolența și incompetența acestui guvern?”, a scris fostul ministru al Muncii, potrivit Digi24.

Coronavirus București. Potrivit datelor naționale funizate de GCS, în București, pe 29 iunie, erau 3.071 de îmbolnăviri.

Nu este pentru prima dată când liderii PSD susțin teorii ale conspirației despre pandemie. În replică, premierul Ludovic Orban a criticat recent „atitudinea de neglijare a pericolului”, în ceea ce priveşte COVID-19, generată, în mare parte, de mesajele transmise de anumiți „lideri politici iresponsabili”.

Aceasta a precizat că nu există nicio posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus, acuzându-i de demagogie politică pe cei care susţin contrariul. „Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a spus premierul.

Testarea celor 11.000 de bucureşteni selectaţi prin proiectul Primăriei Capitalei „Sunt imun la covid”, începută pe 10 iunie pe Arena Naţională, a fost oprită după o zi pe stadion, primarul Gabriela Firea susţinând că programul a fost blocat de Ministerul Sănătăţii, astfel că a depus plângere penală. Ea a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *