Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat miercuri că nu îşi pune problema să fie premier, deoarece are responsabilităţi în Parlamentul European, iar în cazul în care va câştiga preşedinţia USR PLUS doreşte să se ocupe de partid. Însă el spune că USR PLUS este dispus să propună un prim-ministru.

„Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu – şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu – noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier. Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc. Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe”, a spus Dacian Cioloș.

„Chiar dacă noi, să zicem, am avea premierul, sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul”, a mai spus Dacian Cioloș.

„Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu. Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”, a spus Dacian Cioloş pentru Europa FM.

În ceea ce priveşte refuzul preşedintelui PNL, Florin Cîţu, de a negocia cu USR PLUS după o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură, Dacian Cioloş a declarat că acestuia îi rămâne să discute cu PSD.

„Atunci o să negocieze cu PSD. Eu l-am auzit spunând că nu va negocia cu niciun partid care votează moţiune de cenzură împotriva lui. Deci nu ştiu ce îi rămâne. De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţi”, a spus Dacian Cioloș.

„Florin Cîţu să se ocupe de partid, dacă tot e preşedinte de partid – că probabil e de lucru acolo – şi să numească PNL un prim-ministru care să fie capabil să lucreze în coaliţie. Noi spunem acelaşi lucru de la începutul lui septembrie. Suntem gata să avem o discuţie, dacă avem cu cine”, a spus liderul USR PLUS Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *