dacian cioloș

Dacian Cioloș a vorbit joi seara despre negocierile pentru refacerea coaliției și despre formarea unui nou guvern. „Trecutul e trecut. La vremea respectivă ne-am explicat pozițiile. În momentul de față, când avem crize care ne explodează în față, stăm să ne mângâiem orgoliile legate de trecut”, a spus președintele USR la TVR1.

De asemenea, Dacian Cioloș a mai precizat că acum caută să formeze „această majoritate” și pentru asta „oferim orice”.

Dacian Cioloș: Trecutul e trecut. Caut să construiesc această majoritate și oferim orice

„Trecutul e trecut. La vremea respectivă ne-am explicat pozițiile. În momentul de față, când avem crize care ne explodează în față, stăm să ne mângâiem orgoliile legate de trecut. Le-am explicat atunci.Am luat decizii pe care noi le considerăm responsabile, pentru că am avut argumente pentru situațiile respective.A fost un vot în Parlament, am trecut de acest lucru, acum important este să privim spre viitor”, a spus Dacian Cioloș.

„Despre ce concesii să vorbim? Vrem să construim un parteneriat și despre asta-i vorba. Trebuie să ne așezăm la masă să discutăm. Ni se cere acum să recunoaștem așa-zise greșeli ale trecutului, ca și cum un partid politic n-ar avea dreptul să aibă opinii, să aibă poziții, să ia decizii, să voteze în Parlament, în democrație”, a mai spus Dacian Cioloș.

„Privind spre viitor căutăm soluții, dacă vrem să găsim soluții putem să o facem. Ce înseamnă o negociere? Pui pe masă niște lucruri. Noi vrem pur și simplu un premier cu care să putem lucra. Asta am solicitat. N-au oferit cei de la PNL, pentru că n-au propus niciun premier când s-au dus la președintele Iohannis. Noi am propus un premier. Președintele Iohannis m-a desemnat premier, și acum caut să construiesc această majoritate și oferim orice. Oferim un parteneriat, un program de guvernare”, a spus Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *