Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului
Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului

Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției după alegeri. Ulterior alegerilor anticipate, președintele PLUS ar vrea să obțină o majoritate cu USR și PNL care să permită modificarea mai ușoară a Legii Fundamentale. Scopul este ca Parlamentul să poată fi mai ușor dizolvat, a spus Dacian Cioloș

Totul a pornit de la planul PNL de provocare a alegerilor anticipate prin desemnarea unui premier, Ludovic Orban, același cu cel demis în urma moțiunii de cenzură a PSD și care să nu întrunească votul de încredere al Parlamentului. O dată ce acest proces va fi reluat, va provoca automat alegeri anticipate.

Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției. „Noi sperăm să putem construi o majoritate în Parlament, o majoritate care să ne permită că schimbăm Constituția în așa fel încât președintele să poată dizolva Parlamentul atunci când se ajunge la un blocaj politic. Trebuie să efectuăm o modificare prin care un partid să nu mai fie nevoit să voteze împotriva propriului premier. În acest moment, altă variantă nu avem și acum mergem pe această cale”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24, potrivit PsNews.

Mai mult, Alianța USR PLUS are două obiective importante în perioada imediat următoare, a spus Dacian Cioloș.

„Noi nu renunțăm la alegeri locale în două tururi pentru primari, în cazul în care nu putem organiza alegeri anticipate acum”, a spus Cioloș. Liderul PLUS a completat că strategia PSD de blocare a alegerilor anticipate este „antisocială”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *