Sondaj CURS. PNL este lider în continuare în preferințele electoratului. E surprinzător ce s-a întâmplat cu PSD
Sondaj CURS. PNL este lider în continuare în preferințele electoratului. E surprinzător ce s-a întâmplat cu PSD

PNL și-a menținut poziția de lider în preferințele electoratului, arată un sondaj CURS. Centrul de Sociologie Urbană și Regională prezintă și situația PSD care pare a-și reveni ușor după înfrângerile de la alegerile europarlamentare și prezidențiale. PSD se situează peste procentul de 20%, procentul estimat pentru a conta cu adevărat pe scena politică.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

Potrivit unui sondaj CURS, de jos în sus se situează Alianța 2020 USR-Plus care nu și-a revenit după căderea de la alegerile prezidențiale și care ar obține 14% din sufragii. Pro România se menține bine peste pragul electoral, iar la baza clasamentului este un grup de partide pentru care același prag va fi o mare provocare în anul electoral 2020 la locale și parlamentare.

Sondajul CURS arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, acestea ar fi opțiunile de vot

PNL – 37%

PSD – 26%

Alianța 2020 USR-PLUS – 14%

Pro Romania – 6%

UDMR – 5%

ALDE – 4%

PMP – 4%

PER – 3%

Altul – 1%

Cine sunt liderii politici ai momentului

Primul sondaj la nivel național din 2020 arată că în top trei politicieni la nivel de încredere se află doi reprezentanți de pe stânga eșichierului politic, însă liderul interimar PSD se află la urma plutonului.

Au declarat că au o părere bună și foarte bună despre:

  • Klaus Iohannis: 66% dintre cei intervievați
  • Gabriela Firea: 54%
  • Victor Ponta: 41%
  • Ludovic Orban: 40%
  • Dacian Cioloș: 40%
  • Traian Băsescu: 39%
  • Dan Barna: 38%
  • Marcel Ciolacu: 22%

Politicienii care au adunat cele mai multe pareri proaste si foarte proaste sunt Traian Basescu (53%) si Victor Ponta (50%).

47% nu-l cunosc pe Marcel Ciolacu, 28% nu-l știu pe Dan Barna, 25% nu-l știu pe Ludovic Orban și 17% nu-l știu pe Dacian Cioloș.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 ianuarie pe un eșantion de 1229 respondenți pe bază de Computer Assisted Telephone Interviewing. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 2,8 la sută.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *