Image default
Actualitate

Sondaj CURS. PNL este lider în continuare în preferințele electoratului. E surprinzător ce s-a întâmplat cu PSD

PNL și-a menținut poziția de lider în preferințele electoratului, arată un sondaj CURS. Centrul de Sociologie Urbană și Regională prezintă și situația PSD care pare a-și reveni ușor după înfrângerile de la alegerile europarlamentare și prezidențiale. PSD se situează peste procentul de 20%, procentul estimat pentru a conta cu adevărat pe scena politică.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

Potrivit unui sondaj CURS, de jos în sus se situează Alianța 2020 USR-Plus care nu și-a revenit după căderea de la alegerile prezidențiale și care ar obține 14% din sufragii. Pro România se menține bine peste pragul electoral, iar la baza clasamentului este un grup de partide pentru care același prag va fi o mare provocare în anul electoral 2020 la locale și parlamentare.

Sondajul CURS arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, acestea ar fi opțiunile de vot

PNL – 37%

PSD – 26%

Alianța 2020 USR-PLUS – 14%

Pro Romania – 6%

UDMR – 5%

ALDE – 4%

PMP – 4%

PER – 3%

Altul – 1%

Cine sunt liderii politici ai momentului

Primul sondaj la nivel național din 2020 arată că în top trei politicieni la nivel de încredere se află doi reprezentanți de pe stânga eșichierului politic, însă liderul interimar PSD se află la urma plutonului.

Au declarat că au o părere bună și foarte bună despre:

  • Klaus Iohannis: 66% dintre cei intervievați
  • Gabriela Firea: 54%
  • Victor Ponta: 41%
  • Ludovic Orban: 40%
  • Dacian Cioloș: 40%
  • Traian Băsescu: 39%
  • Dan Barna: 38%
  • Marcel Ciolacu: 22%

Politicienii care au adunat cele mai multe pareri proaste si foarte proaste sunt Traian Basescu (53%) si Victor Ponta (50%).

47% nu-l cunosc pe Marcel Ciolacu, 28% nu-l știu pe Dan Barna, 25% nu-l știu pe Ludovic Orban și 17% nu-l știu pe Dacian Cioloș.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 ianuarie pe un eșantion de 1229 respondenți pe bază de Computer Assisted Telephone Interviewing. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 2,8 la sută.

Related posts

Rezultate parțiale alegeri parlamentare 2020. PSD pe primul loc cu 30%, urmat de PNL și USR. Scor neașteptat pentru AUR!

Andrada Ionescu

GIURCĂ AUGUSTIN RĂZVAN

Andreea Cristescu

Gabriela Firea: Proiectul lui Clotilde Armand care transferă patru spitale în administrarea primăriei Capitalei și care le taie finanțarea este ilegal și abuziv

Andrada Ionescu

4 comments

Victor Ponta: Pro România este al patrulea partid, după importanță 3 februarie 2020 at 10:12

[…] Sondaj CURS. PNL este lider în continuare… […]

Reply
PNL s-a „infiltrat” în PSD. „PNL are un picior în ședințele noastre” 4 februarie 2020 at 11:47

[…] Sondaj CURS. PNL este lider în continuare… […]

Reply
Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, spre dizolvarea Parlamentului 7 februarie 2020 at 12:59

[…] Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției. „Noi sperăm să putem construi o majoritate în Parlament, o majoritate care să ne permită că schimbăm Constituția în așa fel încât președintele să poată dizolva Parlamentul atunci când se ajunge la un blocaj politic. Trebuie să efectuăm o modificare prin care un partid să nu mai fie nevoit să voteze împotriva propriului premier. În acest moment, altă variantă nu avem și acum mergem pe această cale”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24, potrivit PsNews. […]

Reply
PMP nu va susține anticipatele, dar e de acord cu alte inițiative liberale 10 februarie 2020 at 12:48

[…] PMP nu va susține anticipatele, însă pune umărul la alte măsuri, a mai spus Pașcan. […]

Reply

Leave a Comment