Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului
Actualitate

Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului

Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției după alegeri. Ulterior alegerilor anticipate, președintele PLUS ar vrea să obțină o majoritate cu USR și PNL care să permită modificarea mai ușoară a Legii Fundamentale. Scopul este ca Parlamentul să poată fi mai ușor dizolvat, a spus Dacian Cioloș

Totul a pornit de la planul PNL de provocare a alegerilor anticipate prin desemnarea unui premier, Ludovic Orban, același cu cel demis în urma moțiunii de cenzură a PSD și care să nu întrunească votul de încredere al Parlamentului. O dată ce acest proces va fi reluat, va provoca automat alegeri anticipate.

Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției. „Noi sperăm să putem construi o majoritate în Parlament, o majoritate care să ne permită că schimbăm Constituția în așa fel încât președintele să poată dizolva Parlamentul atunci când se ajunge la un blocaj politic. Trebuie să efectuăm o modificare prin care un partid să nu mai fie nevoit să voteze împotriva propriului premier. În acest moment, altă variantă nu avem și acum mergem pe această cale”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24, potrivit PsNews.

Mai mult, Alianța USR PLUS are două obiective importante în perioada imediat următoare, a spus Dacian Cioloș.

„Noi nu renunțăm la alegeri locale în două tururi pentru primari, în cazul în care nu putem organiza alegeri anticipate acum”, a spus Cioloș. Liderul PLUS a completat că strategia PSD de blocare a alegerilor anticipate este „antisocială”.

Related posts

Ludovic Orban începe luni negocierile pentru formarea coaliției de guvernare. Care sunt partidele partenere

Constantinescu Gabriel

Anca Dragu este prima femeie care ocupă postul de președinte al Senatului

Constantinescu Gabriel

Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în anul 2020

Andrada Ionescu

Reformarea CCR și modificarea Constituției, primele obiective ala PNL după câștigarea alegerilor, spune Raluca Turcan

Constantinescu Gabriel

Mihai Tudose, ironic cu ministrul Sănătății: Vlad Voiculescu e noua Elodia, îl caută toată lumea și nu-l găsește

Andrada Ionescu

Deputatul USR Iulian Bulai îi urează „la mulți ani” lui Mihai Eminescu: „Ar fi semnat pentru Fără penali în funcții publice”

Andrada Ionescu

Leave a Comment