dan barna

Dan Barna, propus ministru de Externe în guvernul cu care USR va merge în Parlament, face o comparație între formațiunea politică și spartani. El a adăugat că USR e singurul partid responsabil din această criză politică, deoarece e singurul care a venit cu o propunere de premier și și-a asumat guvernarea.

„Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a spus Dan Barna la B1 TV.

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire – și am văzut niște sondaje – românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie. Ăla e USR și premierul desemnat e Cioloș”, a spus Dan Barna.

„iIdeea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul… România are nevoie de guvernare azi. Opiniile, procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză, ăsta e mesajul”, a adăugat Dan Barna.

Audierile miniștrilor propuși în guvernul Cioloș vor începe marți dimineață la ora 10.00, iar votul final în plenul reunit al Parlamentului va fi dat miercuri. Calendarul a fost stabilit, luni seară, de birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pentru a fi învestit, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi în plenul reunit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *