Morga e plină la Spitalul Universitar din București, nu mai sunt saci
Morga e plină la Spitalul Universitar din București, nu mai sunt saci

Morga e plină la Spitalul Universitar din București și nu mai sunt nici saci de cadavre, atrag atenția medicii. Într-o singură zi se atinge necesarul de saci pentru cadavre pentru o lună de zile, este statistica sumbră oferită de medici, care încearcă să îi determine pe oameni să se vaccineze pe ultima sută de metri.

Sâmbătă, în Spitalul Universitar au murit 40 de persoane, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură, spun reprezentanții unității sanitare, într-un răspuns la solicitarea Gândul.

Morga e plină la Spitalul Universitar din București. Imaginile au fost filmate luni dimineață și publicate de Gandul.ro.

În ultimele zile, la spitalul Universitar din București s-au format cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă.

În Spitalul Universitar de Urgență București sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi și aproximativ 400 de pacienți negativi.

Aproximativ 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, intubați și necesitând suport ventilator avansat. Medicii fac eforturi supraomenești, dar există cazuri de pacienți pozitivi, care vin cu forme avansate de boală și care au multiple comorbidități, și, din păcate, pierd lupta cu boala.

Sâmbătă a existat un număr mai mare de morți, aproximativ 40 de decese, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură, au transmis oficialii spitalului.

Curtea Spitalului Universitar din București era, săptămâna trecută, plină de ambulanțe care aduceau mulți pacienți infectați cu COVID. Situația critică a fost înrăutățită și de faptul că unitatea sanitară nu mai avea niciun loc liber în secții, nici la terapia intensivă. Bolnavii ajung în unitățile de primiri urgențe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în așteptarea eliberării unui loc.

Duminică, un nou compartiment cu 15 paturi de ATI COVID a fost deschis la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar – Arseni” din Capitală, după ce cu o noapte în urmă Unitatea de Primiri Urgențe a fost, pur și simplu, sufocată de cazuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *