Dan Barna susține că „părintele patriarh are o viziune deschisă şi modernă referitoare la toate acele fake-newsuri pe care le vedem legat de cip-uri în vaccin şi alte inepţii”, spune vicepremierul după întâlnirea pe care a avut-o cu PF Daniel.

Barna a discutat cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe și despre un ghid cu informații despre vaccinare.

„M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă şi modernă referitoare la toate acele fake-newsuri pe care le vedem legat de cip-uri în vaccin şi alte inepţii. Este unul dintre cei care susţine informarea şi educarea oamenilor cu informaţii corecte dinspre medicii de familie”,spune Dan Barna.

„Am discutat despre varianta sau perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii către cetăţeni, tocmai pentru a transmite informaţia medicală, informaţia corectă legată de valul patru şi de impactul acestei variante a virusului”, spune Dan Barna.

Întrebat dacă a discutat cu Patriarhul Daniel despre faptul că există preoţi care nu îndeamnă oamenii spre vaccinare, vicepremierul Dan Barna a răspuns.

„Da, ştia. Era la curent cu acele voci care transmit informaţii false legate de efecte nedovedite nicăieri ale vaccinului. Chiar mi-a spus că a transmis mesaje către acei prelaţi, în mod individual, de a se limita la rolul lor spiritual, la rolul lor ecumenic şi de a nu transmite informaţii… pentru că medicii – iar ăsta este mesajul pe care l-am reţinut la această întâlnire – medicii sunt cei care trebuie să transmită informaţiile corecte şi reale”, spune Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna, lider USR PLUS, i-a cerut săptmâna trecută premierului Florin Cîţu să iniţieze un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare: „În perspectiva valului patru cred că se poate găsi şi în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susţinerea acestui mesaj de vaccinare”.

Sursă foto: Basilica.ro

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul