O parte din victimele exploziilor de la Crevedia constituite părți civile cer daune de 8 milioane de euro iar anchetatorii au ajuns la concluzia că activitățile ilegale la firma primarului din Caracal se derulau de cel puțin trei ani.

Ilegalitățile s-au derulat prin derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare a combustibilului, toate aceastea pentru a obține bani, au stabilit procurorii în referatul de prelungire a arestării preventive pentru Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii firme Flagas SRL.

Astfel, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă au sfidat deciziile autorităților atunci când li s-au retras autorizațiile, în 2020. Acesta este argumentul Parchetului General, care cere prelungirea măsurii de arestare preventivă în cazul celor doi.

Aceștia sunt cercetați pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, după explozia din 26 august, transmite B1TV.

De ce trebuie să rămână în arest patronii stației GPL

Potrivit Parchetului General, în referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive, procurorul de caz arată:

Inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități.

Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.

Din cercetările efectuate rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 158 de persoane”.

Daune de peste 8 milioane de euro

Până în acest moment, ar fi fost audiate 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma exploziilor, transmite Hotnews. Dintre acestea, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată Judecătoriei Sectorului 5 București.

În urma exploziile devastatoare de la Crevedia 5 oameni au murit și 56 au fost răniți. În urma tragediei, au ieșit la iveală un șir întreg de nereguli.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *